Ericsson: 4,5 miliarde abonamente pentru smartphone-uri in 2018

Luni, 03 Iunie 2013, ora 15:13
1252 citiri
Ericsson: 4,5 miliarde abonamente pentru smartphone-uri in 2018

Numarul abonamentelor globale pentru telefoane mobile inteligente va creste de patru ori pana in 2018, ceea ce va conduce la o cerere mare pentru retele de telefonie mobila, a anuntat luni producatorul suedez de echipamente de retea Ericsson, transmite Reuters.

Conform celui mai recent studiu despre mobilitate condus de Ericsson, in 2018 la nivel mondial vor fi 4,5 miliarde abonamente pentru smartphones, fata de 1,2 miliarde in 2012. De asemenea, traficul de date mobile ar urma sa creasca de 12 ori pana la finele lui 2018, crestere stimulata de continutului video online.

"Serviciile LTE vor fi disponibile pentru aproximativ 60% din populatia lunii in 2018. Ne asteptam ca numarul abonamentelor LTE sa depaseasca pragul de un miliard in 2017, stimulate de dispozitive mai performante si cererea pentru servicii de date", a declarat directorul de strategie de la Ericsson, Douglas Gilstrap.

Studiul Ericsson mai arata ca accesarea continutului video online genereaza cel mai mare volum de trafic de date mobile si ar urma sa creasca cu aproximativ 60% anual pana la finele lui 2018. Consumul video este, in medie, de 2,6 GB per abonat per luna in unele retele. De asemenea, consumatorii petrec in medie 85 de minute zilnic in retele de social networking.

Smartphone-urile au reprezentat jumatate din telefoanele mobile vandute in primul trimestru al acestui an, comparativ cu 40% pe ansamblul anului 2012. Numarul abonamentelor la telefonie mobila a inregistrat o crestere anuala de 8% in primul trimestru. Din acestea, abonamentele WCDMA/HSPA au crescut cu 60 de milioane, GSM/EDGE cu 30 de milioane si LTE cu aproximativ 20 de milioane.

Producatorii de echipamente de telecomunicatii spera ca sporirea vanzarilor de tablete si smartphone-uri sa oblige operatorii de telefonie sa investeasca in retele 4G, care ofera o viteza de transfer si o capacitate mai mari. A

#abonamente smartphone nivel global, #vanzari smartphone , #Smartphone