Energie verde: Smartphone-urile vor putea fi reincarcate direct de la soare

Marti, 26 Februarie 2013, ora 12:44
1624 citiri
Energie verde: Smartphone-urile vor putea fi reincarcate direct de la soare

O noua inventie a fost prezentata in cadrul Mobile World Congress din Barcelona de catre firma franceza Wysips, care a inventat o folie fotovoltaica ce se aplica pe ecranul telefoanelor inteligente pentru a le asigura incarcarea cu energia solara.

Folia fotovoltaica costa un euro, iar primele telefoane echipate cu folia integrata in ecrane ar putea ajunge in magazine pana la sfarsitul anului, transmite AFP.

Directorul general al Wysips, Ludovic Deblois, a prezentat la salonul de la Barcelona un smartphone echipat cu o astfel de folie. Imediat dupa expunerea la o sursa de lumina, bateria smartphone-ului a inceput sa se incarce.

"Cu 10 minute la soare veti putea comunica 2 minute. Pentru a reincarca complet, va fi necesara o expunere de 6 ore, astfel ca tehnologia noastra nu este neaparat pentru o reincarcare completa, ci mai degraba pentru a asigura energia necesara anumitor aplicatii. De exemplu, daca trebuie sa dati un telefon de urgenta", a spus el.

De asemenea, tehnologia poate salva utilizatorii de smartphone-uri si cand acestea se descarca in momente in care sunt necesare pentru a face plati.

Gadgeturi inedite alimentate cu energie solara

In regiuni ale lumii aflate inca in dezvoltare, folia fotovoltaica ar putea avea un impact si mai mare, a afirmat Deblois.

"Africa ne intereseaza ca piata, deoarece sunt peste 500 de milioane de persoane cu telefoane mobile, dar continentul este electrificat doar in proportie de 40%", a declarat el.

Wysips intentioneaza sa licentieze tehnologia producatorilor de telefoane mobile, care vor decide costul care va fi transferat clientilor prin pretul final. Costul foliei este, insa, de numai 1 euro pe bucata, a precizat Deblois.

O linie de productie cu o capacitate de 8 milioane de unitati anual este pregatita in Franta pentru a incepe productia in aprilie.

Dupa ce producatorii de telefoane vor incepe sa-si fabrice singuri foliile necesare, Wysips intentioneaza sa foloseasca fabrica din Franta pentru a introduce tehnologia si la alte produse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#folie fotovoltaica telefoane inteligente, #energie solara smartphone, #incarcare solara smartphone, #folie ecran smartphone , #Smartphone