Cum ne putem proteja telefonul de atacurile cibernetice

Luni, 08 Iunie 2015, ora 16:18
1655 citiri
Cum ne putem proteja telefonul de atacurile cibernetice
Foto: The PhoneGeeks, EuroGsm

Piata smartphone-urilor este intr-o continua dezvoltare, insa odata cu avansul tehnologic apar si tot mai multe probleme de securitate, numarul atacurilor cibernetice asupra smartphone-urilor crescand considerabil in ultimul an.

Pentru a preveni astfel de incidente, echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm ofera cateva sfaturi care sa ne ajute sa ne protejam telefonul mobil de potentialele atacuri ale hackerilor.

"In primul rand, trebuie sa acordam o atentie sporita SMS-urilor sau email-urilor care propun actualizarea unui program sau a unei aplicatii, pentru care este necesara efectuarea unei plati, chiar daca aceasta este una modica. De asemenea, trebuie sa fim atenti la datele stocate in memoria telefonului sau in cloud si chiar sa utilizam un cod de blocare a terminalului", a spus Dan Badea - ThePhoneGeeks.

Potrivit acestuia, numerele de telefon, adresele de e-mail, codurile PIN pentru carduri bancare, parolele pentru sistemele de online banking sau cele pentru retelele de socializare sunt principalele tinte ale hackerilor.

De aceea, pentru a putea oferi telefonului o protectie sporita impotriva atacurilor cibernetice, specialistul EuroGsm recomanda instalarea de programe antivirus pentru scanarea traficului de Internet, dar si descarcarea aplicatiilor din surse sigure.

Instalarea unei aplicatii antivirus pe smartphone ajuta in mentinerea securitatii datelor, iar oferta din Google Play Store este una foarte variata. Printre cele mai populare aplicatii antivirus, care permit scanarea aplicatiilor instalate sau a datelor de pe cardul de memorie, se numara AntiVirus Security, Avast, Bitdefender Antivirus Free, Eset Mobile Security & Antivirus, Avira Antivirus Security sau Kaspersky Internet Security.

Este bine de stiut ca majoritatea aplicatiilor de acest gen provin de la producatori renumiti, oferind solutii sigure care sporesc gradul de securitate a telefonului mobil.

#atac cibernetic telefon, #cum feresti telefonul de hackeri , #Smartphone