Cel mai sigur smartphone de pe piata vine de la Boeing

Joi, 27 Februarie 2014, ora 14:25
1242 citiri
Cel mai sigur smartphone de pe piata vine de la Boeing

Grupul american Boeing, cunoscut mai ales pentru constructia de aeronave, dezvolta un smartphone securizat, care, pe langa criptarea convorbirilor, sterge datele stocate si face dispozitivul inoperabil daca se incearca deschiderea neautorizata a carcasei.

Boeing Black Smartphone vizeaza clientii care tin la securitate, inclusiv oficiali guvernamentali, potrivit datelor grupului si unor documente depuse la Comisia pentru Comunicatii din SUA, scrie Reuters.

Dezvoltarea unui telefon reprezinta o extindere a activitatilor diviziei de comunicatii a contractorului american din industria aerospatiala si de aparare. Boeing se ocupa deja de securizarea comunicatiilor la bordul Air Force One, aeronava presedintelui SUA.

Smartphone-ul ruleaza sistemul de operare Android al Google

Smartphone-ul ruleaza sistemul de operare Android al Google, are un ecran de 5,2 inci pe 2,7 inci, usor mai mare decat cel al unui iPhone. Dispozitivul este dual SIM, pentru a permite accesarea mai multor retele de telecomunicatii.

Din cauza caracteristicilor legate de securitate, Boeing a furnizat detalii restranse despre operatorii temecom sau producatorul cu care colaboreaza. De asemenea, nu a informat asupra pretului sau datei la care ar putea fi disponibil.

Grupul a anuntat, insa, ca a inceput activitatea de marketing prin prezentarea dispozitivului unor potentiali clienti.

Potrivit site-ului Boeing, telefonul poate fi configurat pentru a se conecta cu senzori biometrici sau sateliti. Alte dispozitive care pot fi atasate cresc durata bateriei sau permit incarcarea cu energie solara.

Telefonul poate opera in retele WCDMA, GSM si LTE si ofera conectivitate WiFi si Bluetooth.

Boeing dezvolta Black Smartphone de 36 de luni, potrivit unui purtator de cuvant al grupului.

Un model de contract depus la Comisia pentru Comunicatii mentioneaza ca smartphone-ul va fi vandut direct de Boeing sau agenti ai grupului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boeing smartphone, #boeing android, #smartphone Android , #Smartphone