Cat timp petrec americanii pe mobil - studiu

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 09:25
1248 citiri
Cat timp petrec americanii pe mobil - studiu

Americanii petrec in medie aproape doua ore pe zi pe telefonul mobil, dintre care doar 23 de minute pentru vorbit, potrivit unui studiu publicat marti in Statele Unite, informeaza AFP.

Ei consacra de asemenea 20 de minute zilnic pentru a trimite SMS-uri, 18 minute pentru mail, 16 minute pe site-uri si 11 minute pe retelele sociale.

"Este impresionant sa vedem modul in care consumatorii isi folosesc smartphone-ul in primul rand ca platforma de date si informatii, scopul initial al aparatului", constata Shawn Dubravac, economist la Consumer Electronics Association (CEA), care a comandat sondajul.

Trei sferturi dintre respondenti spun ca utilizeaza de asemenea o aplicatie pentru a cunoaste vremea, una dintre cele mai utilizate, potrivit studiului.

Sondajul arata de asemenea ca 53% dintre utilizatori isi folosesc aparatul pentru a face cumparaturi online.

Smartphone-ul devine o "unealta" tot mai ravnita

Studiul arata ca 66% din consumatori pe internet detin un smartphone din august 2013 si ca 45% dintre consumatori in general au planificat sa-si cumpere unul in urmatoarele 12 luni.

Printre cei care nu au, circa 61% au planificat sa-si cumpere unul la un moment dat.

"Se poate astepta ca primele semne de saturatie a pietei sa apara in urmatorii cativa ani", constata Kevin Tillmann, analist la CEA.

"Dar perspectivele pe termen scurt de achizitii si imbunatatiri ale acestor dispozitive raman pozitive, iar piata de smartphone-uri va continua sa creasca cu clienti noi in 2014", admite el.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de putin peste 1.000 de adulti americani din mai pana in august 2013. CEA precizeaza ca nicio marja de eroare nu poate fi calculata deoarece studiul se bazeaza pe raspunsurile unor persoane voluntare.

#utilizare mobil SUA, #timp citit SMS, #timp utilizare smartphone, #navigare Internet smartphone , #Smartphone