Apple se impune pe piata telefoanelor ieftine prin vechiul 3Gs

Duminica, 06 Noiembrie 2011, ora 13:24
3439 citiri
Apple se impune pe piata telefoanelor ieftine prin vechiul 3Gs
iPhone 3Gs / SURSA: Apple

Aparitia noului iPhone 4 a dus, automat, la scaderea drastic a pretului pentru modelul 3Gs, lucru care a facut ca vechiul model Apple sa devina foarte cautat.

Desi nu mai uimeste pe nimeni cu aplicatiile lui, care sunt deja banale, sau cu designul care nu mai iese cu nimic in evident, iPhone 3GS are un avantaj imbatabil in fata concurentei: pretul mic. A ajuns sa fie dat pana si pe 1 euro, pentru anumite contracte. Acest lucru a facut ca vanzarile sa creasca imediat, potrivit Businessweek.

Prin aceasta miscare, cei de la Apple lovesc puternic in piata smartphone-urilor ieftine cu Android. Desi nu are Siri sau alte aplicatii de ultima generatie, ca fratele lui mai mic, batranul 43Gs este mai bun decat telefoanele concurente, cu pret echivalent.

Astfel, 3Gs a atins 20% din vanzarile iPhone in acest semestru. Compania Americana de telefonie mobile AT&T, singurul operator care vinde vechiul model Apple peste ocean spune ca a terminat deja stocurile.

Desi nu aduce profituri prea mari, vanzarea vechiului model la pret scazut nu aduce nici pierderi, pentru ca materialele folosite sunt mai ieftine.

#pret iPhone 4Gs, #vanzari iPhone 3Gs, #ienftinire iPhone 3Gs , #Mobile preturi