Ce aplicatii de smartphone iubesc romanii cel mai mult

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 19:32
2285 citiri
Ce aplicatii de smartphone iubesc romanii cel mai mult

Retelele de socializare sunt cele mai folosite aplicatii in Romania, potrivit unui sondaj Nokia. In topul popularitatii mai intra aplicatiile utilitare, folosite mai mult de barbati si cele pentru jocuri si divertisment, folosite mai curand de femei.

Datele consolidate ale chestionarului, la care au raspuns peste 1000 de persoane, arata ca majoritatea respondentilor, atat barbati cat si femei, intra pe retelele de socializare cel putin o data pe zi. In topul aplicatiilor pe care respondentii le-ar dori preinstalate pe telefonul mobil se afla hartile si navigatia, urmate de retelele de socializare.

Pentru respondentii barbati, cele mai importante sunt aplicatiile pentru retele sociale si hartile & navigatia, iar pentru femei pe primul loc este navigatia, urmata de jocuri si divertisment, potrivit sondajului realizat de Nokia Romania printre utilizatorii de smartphone, in luna februarie a acestui an.

"Este evident ca si pentru romani navigatia si retelele de socializare sunt esentiale. Sa ne gandim la un Nokia N9 de exemplu: utilizatorii au acces usor la toate conturile lor si gasesc pre-instalate navigatie, aplicatii si jocuri precum Need for Speed Shift - fiindca observ ca jocurile cu masini sunt in topul preferintelor barbatilor. Pe scurt, aplicatiile cele mai apreciate de utilizatorii de smartphone-uri", declara Marcus Storkel, General Manager Nokia Ungaria si Romania.

47% dintre respondentii barbati declara ca folosesc in medie intre 4-10 aplicatii pe luna; doar 1% dintre acestia declara ca nu folosesc aplicatii lunar iar 28% dintre ei descarca peste 10 aplicatii pe luna. Desi 37% dintre femei declara ca folosesc intre 4-10 aplicatii lunar, 36% spun ca nu descarca aplicatii in fiecare luna.

In ceea ce priveste jocurile, barbatii le prefera pe cele din categoria masini/ curse urmate de actiune/aventura, iar femeile prefera jocurile de tip puzzle/ arcade urmate de cele de strategie. Cea mai mare parte a respondentilor, atat femei cat si barbati, prefera sa joace jocuri pe mobil in pat, inainte de culcare.

Concluziile sondajului indica faptul ca aproape toti respondentii prefera sa descarce doar aplicatii gratuite si numai 9% dintre barbati respectiv 7% dintre femei descarca frecvent si continut platit. Majoritatea respondentilor cauta continut care ar putea sa le placa direct in magazinul de aplicatii.

Nokia este un lider global in domeniul comunicatiilor mobile, in conditiile in care zilnic, peste 1,3 miliarde de oameni folosesc terminale Nokia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#top aplicatii smartphone, #aplicatii populare Romania , #Mobile online