Best Buy preia un partener britanic pentru 1,3 miliarde de dolari

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 18:37
1443 citiri
Best Buy preia un partener britanic pentru 1,3 miliarde de dolari

Distribuitorul american de produse electronice Best Buy a anuntat ca va face o achizitie importanta, respectiv partenerul sau britanic, pentru 1,3 miliarde de dolari, in urma unui joint venture care face parte din strategia de expansiune a grupului.

Best Buy planuieste sa se extinda pe piata europeana, potrivit Reuters, care titreaza ca retailerul american incearca sa recupereze din pierderile inregistrate pe piata locala, ca urmare a concurentei acerbe, facute de comerciantii online.

La inceputul acestui an, grupul american a renuntat la planurile pentru cumpararea magazinelor Best Buy din China si Turcia, deschise in franciza.

Decizia de atunci a scos in evidenta perspectivele sumbre pentru retailerii europeni, in conditiile in care consumatorii se confrunta cu majorarea preturilor, corelate de scaderea salariilor si de masurile de austeritate luate de guverne.

Best Buy a anuntat ca va cumpara Carphone Warehouse Group Plc, care a revenit pe profit, ca urmare a cresterii cererilor pentru smartphoneuri precum iPhone.

"Pentru Best Buy pastrarea unei cote de 50% din profit, pe care o pierdea, pana acum, in defavoarea altor afaceri, este un lucru extrem de pozitiv", crede Anthony Chukumba, din cadrul BB&T Capital Markets.

In urma anuntului, actiunile Carphone au crescut cu 1 procent, pana la 348.25 pence.

Analistii din cadrul Barclays sustin ca pretul, respectiv de 1,3 miliarde de dolari, a fost unul bun.

Reprezentantii Best Buy apreciaza ca preluarea integrala a grupului Best Buy Mobile si inchiderea magazinelor britanice va aduce un plus de profit, la veniturile din 2013. Acestia estimeaza ca actiunile actiunile vor creste pana la 40 de centi/actiune.

Best Buy a cumparat 50% din operatiunile de retail ale Carphone pentru aproximativ 2,1 miliarde de dolari in 2008, pentru a beneficia de expertiza firmei britanice si pentru a se asigura ca incepe planurile de extindere in Europa.

Tot in 2008, Best Buy a cumparat Napster Inc., reteaua online de muzica, pentru aproximativ 127 de milioane de dolari in incercarea retailer-ului de electronice de a dezvolta o divizie cu muzica digitala.

Pretul de cumparare a fost de 2.65 centi/actiune, aproape dublu fata de pretul de inchidere pe care l-a avut reteua de muzica, fiind insa un pret mic pentru Best Buy, care detine accesul a 700.000 de abonati Napster. Acestia platesc lunar o taxa pentru a avea acces la cataloagele de muzica digitala.

#best buy achizitie, #best buy cumpara carphone , #Magazin telefoane