RIM si noul sau sistem de operare: "O surpriza pentru toti"?

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 18:34
1394 citiri
RIM si noul sau sistem de operare: "O surpriza pentru toti"?

BBX, noul sistem de operare Research in Motion "va fi o surpriza pentru toata lumea" si va contribui la revenirea companiei aflata in declin, in acest moment, considera Leon Cooperman, unul dintre actionarii importanti ai RIM.

"Oamenii cred ca RIM este acum un cub de gheata, care se topeste incet. Insa noul sistem de operare va fi o surpriza pentru toata lumea",a declarat Leon Cooperman, sambata, intr-un interviu.

Cooperman este managerul fondului de investitii Omega Advisors si a cumparat 1,43 milioane de actiuni RIM trimestrul trecut, scrie Bloomberg.

RIM a scazut sub valoarea neta a activelor sale cu 68% anul acesta, din cauza pierderilor de cota de piata in fata Apple, cu dispozitivele sala pe baza de iOS, dar si in fata Android.

Declinul a pus boardul RIM sub presiune. Mai mult, investitori precum Jaguar Financial Corp au cerut companiei o separare, o fuziune sau chiar o vanzare catre alta companie.

Compania care a contribuit la crearea pietei de smartphone in urma cu zece ani, aducand publicului primul dispozitiv cu e-mail, ar valora mai mult decat capitalizarea sa actuala de piata, daca ar fuziona cu o alta companie, spune Cooperman.

"De ce cumpara oamenii o actiune? Ei cumpara o actiune pentru ca o considera a fi subevaluata", spune el, adaugand ca "valoarea de fuziune este mult mai mare decat valoarea de piata".

Valoarea actiunilor RIM a crescut cu 5,2% pana la 18, 49 dolari la incheierea sedintei de tranzactionare din New York.

Compania, cu sediul in Waterloo, Ontario, a raportat in septembrie primul declin trimestrial al veniturilor in noua ani si depune eforturi considerabile chinuie sa isi mute linia de BlackBerry pe noul sistem de operare.

Sistemul de operare BBX reuneste BB OS si QNX, devenind o sigura platforma atat pentru telefoane mobile, cat si pentru tablete. BBX face parte din eforturile companiei de a fi mai competitiv in lupta cu iOS de la Apple sau Android al Google.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sistem de operare RIM, #RIM declin, #BlackBerry scadere , #BlackBerry