RIM ar putea avea un nou CEO. Actiunile cresc in urma raportului

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 08:23
1260 citiri
RIM ar putea avea un nou CEO. Actiunile cresc in urma raportului

Research In Motion, producatorul BlackBerry, a avut cea mai mare crestere pe piata de capital din ultimele doua saptamani. Schimbarea vine imediat dupa publicarea unui raport care sustine ca RIM ar putea numi un nou director general.

RIM ar trebui sa gaseasca un nou CEO pentru a-i multumi pe investitorii care vor sa vada o schimbare la conducerea companiei, scrie Bloomberg.

Actiunile RIM au crescut cu sapte procente pana la 15,51 dolari, la incheierea tranzactiei pe bursa din New York, cea mai mare crestere din 21 decembrie pana acum, in contextul in care actiunile RIM au scazut cu 75% anul trecut.

Fostul COO al Royal Bank of Canada, Babara Stymiest, unul dintre managerii care lucreaza in cadrul RIM, ar putea fi principalul candidat pentru acest post, scrie Bloomberg, citand surse apropiate situatiei.

Un comitet de directori independenti analizeaza in acest moment structura de leadership a companiei si va raporta deciziile pana in 31 ianuarie, a declarat purtatorul de cuvant RIM, Marisa Conway. "Tot atunci, boardul va raspunde public in fata oricarei recomandari", a declarat aceasta, refuzand sa comenteze raportul aparut miercuri in presa.

Investitorii, in frunte cu Northwest & Ethical Investments, cer tot mai mult RIM sa umeasca un CEO independent, post impartit in acest moment intre Jim Balsillie si Mike Lazardis. Scopul principal este implementarea unei noi gandiri si unei noi abordari in companie.

RIM pierde in mod constant din cota de piata dupa ce modelele de BlackBerry lansate in 2011 nu au reusit sa ii indeparteze pe clienti de iPhone sau de dispozitivele pe baza de Android.

In luna noiembrie, Northwest & Ethical, compania care ar trebui sa se ocupe de schimbarile de leadership in RIM, nu avea inca o solutie pentru inlocuirea celor doi CEO.

Cu toate acestea, daca nu se gaseste o solutie pana la 31 ianuarie, Northwest va cere inca o data aprobarea investitorilor pentru a numi alti doi oameni care sa imparta postul de CEO, sustineau pe atunci reprezentantii Northwest & Ethical.

#RIM crestere, #actiuni rim, #CEO RIM, #schimbare CEO RIM , #BlackBerry