RIM amana lansarea de noi telefoane: Vanzarile au cazut dramatic

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 13:28
1143 citiri
RIM amana lansarea de noi telefoane: Vanzarile au cazut dramatic

Actiunile Research In Motion (RIM), care a anuntat pierderi trimestriale si taieri de personal, au scazut cu 14%, dupa ce reprezentantii companiei au anuntat ca urmatoarele dispozitive BlackBerry vor fi lansate la inceputul anului 2013.

Intarzierea lansarii de noi dispozitive - ultima sansa pentru RIM de a mai recupera din terenul pierdut in fata Apple si Google, a confirmat cele mai negre estimari pe care le facusera analistii si investitorii.

Marimea pierderilor, prima pentru RIM in opt ani, si probabilitatea faptului ca vanzarile companiei vor scadea si in 2013, reduce in mod sever optiunile companiei de a supravietui.

Anuntul RIM de a taia 5.000 de joburi, adica 30% din forta sa de munca, nu a facut decat sa repuna in prim plan impresia ca producatorul se afla in fazele terminale ale declinului.

RIM, care a inventat, practic, e-mail-ul pe telefonul mobil, a cazut din pozitia de lider pe piata smartphone-urilor in doar cativa ani, dupa ce a lansat produse si servicii neinspirate si neadaptate pietei.

Potrivit asteptarilor analistilor, Apple va lansa iPhone 5 la sfarsitul acestui an, in timp ce alti producatori lanseaza in mod constant dispozitive cu Android. Microsoft intentioneaza sa lanseze o noua versiune Windows pentru dispozitive mobile.

RIM a raportat pierderi de 192 de milioane de dolari, adica 37 de centi pe actiune, pentru primul trimestru al acestui an, incheiat in iunie 2012. Veniturile companiei au scazut cu 43%, pana la 2,81 miliarde de dolari.

Analistii s-au asteptat la o pierdere de 7 centi pe actiune si la venituri de 3,07 miliarde de dolari.

RIM a raportat un profit trimestrial de la an la an de 695 milioane de dolari sau 1,33 de dolari pe actiuni, la vanzari de 4,91 miliarde de dolari.

#afaceri RIM, #afaceri BlackBerry, #cota piata BlackBerry , #BlackBerry