Producatorul BlackBerry se restructureaza. Ce optiuni are?

Sambata, 21 Aprilie 2012, ora 14:50
1399 citiri
Producatorul BlackBerry se restructureaza. Ce optiuni are?

Producatorul BlackBerry, Research In Motion a angajat firma de avocatura Milbank, Tweed, Hadley & McCloy LLP pentru a formula un plan de restructurare al companiei care sa includa vanzarea de bunuri, cautarea de parteneri sau oferirea de licente pentru brevetele detinute.

Conducerea RIM discuta si despre modalitati prin care ar putea sa creasca profitul cu ajutorul noului sistem de operare BlackBerry 10, ca parte a aceluiasi plan de restructurare. O alta optiune discutata este deschiderea anumitor servicii ale BlackBerry catre companiile de telecom, scrie Reuters.

Eforturile de restructurare a companiei vin pe masura ce clientii BlackBerry se reorienteaza catre iPhone si catre telefoanele cu sistem de operare Android.

Cel mai recent raport trimestrial al RIM arata ca producatorul BlackBerry a pierdut 125 milioane de dolari. Nivelul actiunilor companiei a scazut cu 75 de procente in ultimele 12 luni, valoarea de piata a companiei scazand sub 7 miliarde de dolari.

Mai multe banci de investitii au incercat sa intre in contact cu RIM in ultimele luni, sperand sa obtina rolul de consilier financiar al companiei. Momentan insa, compania nu va angaja o banca decat daca se decide sa vanda o devizie importanta sau daca primeste vreo oferta de preluare de la un competitor de pe piata.

Deschiderea serviciului de mesagerie BlackBerry, un plan mai vechi

RIM spera, in urma cu ceva timp, sa adune 4 miliarde de dolari in venituri printr-o intelegere cu marii operatori de telecom. "Aceasta este o strategie foarte matura, iar RIM se afla in discutii avansate cu acei operatori", a declarat o sursa a Reuters.

Compania care a dominat in urma cu cativa ani piata de smartphone, a numit un nou CEO, Thorsten Heins, cand fostii directori, Mike Lazaridis si Jim Balsillie au demisionat in ianuarie.

Inainte sa paraseasca RIM, Balsillie a avut un plan de dublare a profitului companiei prin permiterea operatorilor de telecom sa foloseasca serviciile BlackBerry de mesagerie, livrare de continut si analiza pentru toate smartphone-urile. Planul lui Balsillie ofera posibilitatea operatorilor telecom sa atraga clientii care nu vor sa plateasca o factura lunara mare catre smartphone-uri cu un plan de date restrictionat la social networking si servicii de mesagerie.

Conform aceleiasi surse, afacerea includea un "nor" pentru operatori care sa concureze cu serviciile de tipul iCloud sau DropBox si Netflix.

Discutiile in acest sens au inceput in urma cu mai mult de sase luni si inca erau in derulare in ianuarie. Conducerea companiei s-a retras insa de teama costurilor implicate de o astfel de intelegere si mai ales din cauza ca BlackBerry ar putea pierde chiar mai mult teren daca popularul serviciul de mesagerie ar fi disponibil si pentru alte telefoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#restructurare Research in Motion, #restructurare producator BlackBerry, #servicii blackberry , #BlackBerry