Producatorul BlackBerry, dat in judecata de utilizatori

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 12:42
1496 citiri
Producatorul BlackBerry, dat in judecata de utilizatori

Research In Motion a fost dat in judecata de catre utilizatorii de BlackBerry din Statele Unite si Canada pentru incalcare de contract, neglijenta si imbogatire nejustificata, in urma colapsului sistemului sau de Internet, e-mail si messaging din perioada 11-14 octombrie 2011.

Astfel, Research In Motion(RIM) a fost chemat, miercuri, in fata judecatorilor din Santa Ana, California, in numele tuturor utilizatorilor de BlackBerry din SUA care aveau la acel moment un abonament activ cu servicii de e-mail, Internet si messaging incluse, scrie Reuters.

"Research In Motion nu a recompensat financiar clientii pentru pierderea serviciilor si trebuie sa actioneze responsabil in acest sens", se arata in documentul inaintat instantei judecatoresti.

Plangerea in SUA a fost depusa de un locuitor din California, care, desi nu are un contract direct cu RIM, plateste taxe companiei prin intermediul unui operator de telefonie mobila.

"Din cauza penei globale care a inceput pe data de 11 octombrie si a continuat pana in 14 octombrie, nu am reusit sa imi folosesc in timp real, fara intarzieri, sistemul de e-mail si alte sisteme online de comunicare de pe dispozitivul BlackBerry, acest lucru afectand negativ productivitatea activitatilor mele si provocandu-mi pierderi banesti", scrie clientul pagubit.

In urma procesului, amercianul vrea sa primeasca o compensatie financiara pentru plata taxelor in acea perioada, dar si plata avocatilor si alte cheltuieli cu acest proces.

Potrivit plangerii depuse in SUA, RIM ar castiga aproximativ 3,4 milioane de dolari zilnic prin taxe pentru servicii, platite de clienti prin intermediul operatorilor de telefonie mobila Sprint si Verizon.

Si Canada a atacat in instanta RIM, miercuri, la Curtea Superioara din Quebec, in numele tuturor utilizatorilor canadieni de BlackBerry, care au un contract semnat.

Pana de servicii de patru zile consecutive care a afectat Europa, Asia, Africa, America de Nord si America Latina, a generat frustrare si dezamagire in randul a zeci de milioane de utilizatori BlackBerry, iar beneficiile puse la dispozitie de RIM pentru cei afectati par sa nu fi fost pe gustul oamenilor de afaceri care folosesc astfel de telefoane.

CEO-ul RIM si-a cerut scuze in fata clientilor pentru criza care a afectat imaginea companiei, insa expertii in domeniu sunt de parere ca evenimentele din ultima perioada i-au rapit orice sansa de a concura cu Apple si alti rivali smartphone.

#BlackBerry judecata, #BlackBerry proces utilizatori, #efecte cadere BlackBerry, #RIM judecata utilizatori , #BlackBerry