BlackBerry Z10: Un smartphone rapid in lumea lui si greoi in lumea utilizatorilor

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 10:42
4830 citiri
BlackBerry Z10: Un smartphone rapid in lumea lui si greoi in lumea utilizatorilor

BlackBerry Z10 este, alaturi de Q10, incercarea disperata a producatorului RIM de a reveni cu picioarele pe pamant, de a recupera din cota de piata pierduta, de a recastiga fanii. BlackBerry Z10 este insa un telefon greoi, chiar daca zbarnaie in materie de performante tehnice.

Pro: Design elegant, de business

Contra: Bateria tine foarte putin, iar telefonului ii lipsesc aplicatiile populare si servicii media.

Concluzie: BlackBerry Z10 este un smartphone modern, axat pe conceputul de mesagerie, dar lipsa aplicatiilor il trage mult in jos.

RIM a incercat sa faca din Z10 un smartphone prietenos, care sa-i mentina, in acelasi timp, statul de telefon de business, castigat de-a lungul anilor.

Un smartphone amputat

Prima senzatie pe care am avut-o cand am deschis BlackBerry Z10 a fost aceea ca telefonului ii mai trebuie un buton. Navigarea prin meniuri se face foarte usor, dar intr-o singura directie, pentru ca nu exista buton pentru revenire.

Mai apoi, dupa ce m-am obisnuit oarecum cu lipsa butonului si cu faptul ca "inapoi" inseamna sa trasez linii imaginare pe ecran, am trecut la aplicatii. Exista Facebook, exista LinkedIn (cum ar fi putut sa lipseasca cea mai mare retea sociala profesionala?), exista Twitter (care arata si se misca acceptabil), exista Foursquare, YouTube sau Dropbox.

Putine aplicatii

Totusi, BlackBerry World nu se compara, in materie de numar de aplicatii, cu Google Play (care contine aplicatii pentru sistemul de operare Android), chiar daca se lauda in prezent cu peste 100.000.

BlackBerry nu este un telefon facut pentru utilizatorii care vor sa asculte muzica prin smartphone. Niste casti mai bune ar fi reusit sa faca si o firma fantoma, care fabrica electronice pe un vas clandestin.

BlackBerry sta bine la capitolul design si, chiar daca este burdusit cu procesor la 1,5 Ghz cu 2 nuclee, memorie 2 GB RAM, ecran de 4.2 inci si camera foto de 8 megapixeli, arata si se comporta ca o Dacie cu motor de BMW.

Intr-un fel pare un smartphone neterminat. E suficient ca degetele sa intalneasca butoanele de volum. Agata, zgarie.

Baterie foarte slaba

Bateria este unul din punctele slabe ale acestui smartphone. Tine mai putin de o zi, in conditiile in care telefonul este folosit pentru convorbiri si pentru navigarea pe Internet.

Camera foto este foarte rapida, dar fotografiile pe care le produce nu se compara, spre exemplu, cu cele facute de iPhone, chiar si modelul 4S.

BlackBerry Z10 nu e in stare sa se bata de la egal la egal cu Samsung Galaxy S3 sau iPhone 5. N-are nicio sansa.

Telefon oferit la test de Vodafone Romania.

#BlackBerry Z10 review, #BlackBerrry Z10 impresii, #BlackBerry Z10 smartphone , #BlackBerry