BlackBerry primeste o finantare de 1 miliard de dolari de la Fairfax Financial Holdings

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 19:32
1429 citiri
BlackBerry primeste o finantare de 1 miliard de dolari de la Fairfax Financial Holdings

BlackBerry va obtine o finantare de 1 miliard de dolari printr-o emisiune de obligatiuni convertibile catre Fairfax Financial Holdings si un grup de investitori institutionali, la capatul unui proces de evaluare in urma caruia directorul general Executive Thorsten Heins va pleca din companie.

Producatorul canadian de smartphone-uri renunta astfel la un plan de atragere a unui cumparator, anunt in urma caruia actiunile BlackBerry au scazut cu aproape 19%, transmite MarketWatch.

BlackBerry va avea un nou presedinte executiv, John S. Chen, care va raspunde de strategia companiei. Chen, care va fi director general interimar, a fost presedinte si CEO al companiei Sybase, incepand din 1998.

Thorsten Heins a fost numit in functia de director general al BlackBerry la inceputul anului trecut, in locul lui Mike Lazaridis si Jim Balsillie, care au condus compania de la infiintarea acesteia.

In ultimele doua luni si jumatate, compania canadiana cu sediul in Waterloo, Ontario, a incercat sa gaseasca un cumparator si a primit o scrisoare de intentie din partea Fairfax Financial Holdings, in vederea preluarii BlackBerry pentru 4,7 miliarde de dolari.

Fairfax trebuia ca pana luni sa finalizeze analiza situatiei financiare a BlackBerry si incerca sa obtina finantare pentru preluarea companiei, dar analistii erau sceptici ca va avea succes.

De preluarea BlackBerry s-au mai aratat interesati fondul Cerberus Capital Management, Lazaridis si producatorul american de cipuri Qualcomm.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BlackBerry finantare, #producator canadian smartphone, #emisiune obligatiuni , #BlackBerry