Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Uber lanseaza optiunea de verificare faciala in timp real

Uber lanseaza optiunea de verificare faciala in timp real

Uber lanseaza functionalitatea de verificare faciala in timp real - Real Time ID Check - prin care va indemna soferii si curierii parteneri sa faca un selfie inainte de a intra in aplicatie. Scopul este acela de a se asigura ca soferul care foloseste contul este chiar cel inscris si verificat.

Update-ul de functionalitate vine dupa ce, la inceputul acestui an, Uber lansa functionalitatea "Check Your Ride" pentru a le aminti calatorilor sa verifice daca fotografia soferului si persoana din masina corespund.

Nicoleta Schroeder, General Manager Uber Romania declara ca verificarea faciala in timp real este o functionalitate foarte importanta pentru siguranta pe aplicatie. "Cu ajutorul acesteia putem combate acte de frauda, utilizarea necorespunzatoare a conturilor si putem mentine o platforma mai sigura pentru toti utilizatorii nostri, asigurandu-ne ca soferii si curierii parteneri sunt intocmai persoanele inregistrate", explica aceasta, intr-un comunicat de presa.

"Suntem incantati ca aceasta optiune foloseste tehnologia pentru a mentine siguranta prin verificari automatizate, sustinute de verificari manuale, oferind astfel soferilor si curierilor posibilitatea de a alege felul in care trec prin aceasta procedura."

Cum va functiona optiunea de verificare faciala in timp real:

  • Soferii si curierii parteneri vor fi rugati periodic sa opreasca intr-un loc sigur pentru a-si face un selfie care sa confirme ca fotografia de profil se potriveste cu cea din contul Uber. Aceasta solicitare poate aparea oricand: in momentul logarii sau chiar intre curse sau livrari.
  • Daca fotografiile nu se potrivesc sau daca acestia nu vor da curs verificarii, contul le va fi blocat in timp ce echipa de suport investigheaza situatia.
  • Verificarile nu sunt planificate, insa un astfel de control poate avea loc automat si daca un utilizator raporteaza o nepotrivire a fotografiilor din aplicatie.
  • Pentru a proteja intimitatea tuturor utilizatorilor, soferii si curierii parteneri vor putea alege intre o verificare automatizata care foloseste tehnologie biometrica sau o verificare manuala din partea unui angajat Uber.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2049 ori
Citeste mai multe despreUber recunoastere faciala