Zeci de milioane de euro pentru relocarea a patru fabrici Mobexpert

Marti, 29 Mai 2007, ora 02:00
965 citiri

Grupul Mobexpert va investi 28 de milioane de euro pentru relocarea celor patru fabrici ale sale din Targu Mures intr-un parc industrial din afara orasului, informeaza un comunicat al companiei.

Noile spatii vor fi localizate la 15 km de oras si vor deveni operationale in decurs de un an pentru a gazdui fabricile ConfoMex, StudioMex, IleforMex, MuresMex precum si platforma logistica operata de companie in Targu Mures.

Relocarea productiei in noile spatii va presupune transferarea unei parti a liniilor de productie din vechile fabrici, precum si echiparea cu tehnologie noua.

Operatiunile de pregatire a terenului, costurile lucrarilor de constructie si realizarea infrastructurii de acces sunt estimate la aproximativ 10 milioane de euro.

Restul investitiei a fost dedicata achizitionarii utilajelor, instalatiilor si echipamentelor pentru cele patru unitati de productie si platforma logistica.

Finalizarea lucrarilor la doua dintre noile spatii de productie si realizarea a aproximativ 90% din lucrarile pentru platforma logistica sunt planificate pana la sfarsitul lui 2007. Proiectul va fi incheiat in totalitate in vara anului 2008.

Cele patru fabrici operate de Mobexpert la Targu Mures numara in prezent 1.500 de angajati, aceeasi echipa urmand sa-si desfasoare activitatea si in noile unitati de productie.

Infiintat in 1993, grupul Mobexpert este unul din cei mai mari producatori de mobila din Romania, cu o cifra de afaceri, la finele anului 2006, de 150 de milioane de euro.

Compania, controlata de omul de afaceri Dan Sucu, detine patru hipermagazine in Bucuresti, un hipermagazin in Brasov si 27 de magazine in tara, urmand ca anul acesta sa se deschida primul hipermagazin de mobilier din afara tarii, la Sofia, Bulgaria.

In prezent grupul are 4.500 de angajati si mai cuprinde 10 fabrici de mobila, cinci firme de import si de logistica si o companie de investitii imobiliare.


Bloombiz

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...