Peste 2000 de datornici cu conturile blocate

Miercuri, 19 Aprilie 2006, ora 17:12
932 citiri

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a blocat conturile bancare ale inca 2.050 de debitori, dintre care 1.641 sunt preluati de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, iar 409 de la Distrigaz si Electrica.

Valoarea totala a creantelor detinute de AVAS asupra acestor debitori este de 24,22 milioane RON. Printre debitorii carora li s-a instituit poprire pe conturi se afla: Gelsor Assets Managament SA, Complex Palas - Pelican Constanta, Mobexpert Covasna, Popeci Nobili si Ilinca Sylver Craiova, Brau Union Romania, Clubul Sportiv Universitar si TVR ALFA Galati, UNITA Tg-Jiu, Protguard Tg-Mures, UTI Systems, Avicola Arad, Romagra SA, Black Sea Corporation LTD Constanta, Steillmann Bukarest, Imperial Hotel Sfantu Gheorghe, Energopetrol Craiova, Farmec Timisoara, Galic Prod Bucuresti, Adisan Systems Bucuresti, Bankcoop Banca GCP SA Motru, Banca Romana de Scont Miercurea Ciuc, Ominiasig Sucursala Targu Mures.

De saptamana trecuta, cand au fost instituite popririle, din conturile a 270 debitori a fost deja incasata suma de 1.600.510 RON. AVAS si-a recuperat integral sumele datorate de la Gelsor Assets Management SA, Mobexpert Covasna, Steillmann Bukarest, Adisan Systems Bucuresti. Sume mult mai mari se afla in circuitul bancar, urmand a fi incasate in perioada imediat urmatoare.

Sunt datornici ale caror creante au fost preluate incepind din 2003 si, pentru ca pana acum nu au inteles ca trebuie sa isi plateasca de buna voie datoriile, Autoritatea recurge la metoda extrema, cea a executarii silite. AVAS a publicat pe site-ul sau lista celor 2.050 de debitori cu conturile poprite.

Bloombiz

www.directNews.ro - Topul stirilor zilei