Mobexpert vrea sa vanda anul viitor un sfert din actiunile companiei

Marti, 17 Aprilie 2007, ora 09:05
1089 citiri

Presedintele grupului Mobexpert, Dan Sucu, ar putea sa vanda anul viitor 25% din actiunile companiei, pentru a putea achita o parte din creditul de 32 milioane euro imprumutat de la Alpha Bank, a declarat luni, producatorul de mobila.

"In momentul de fata sunt unul dintre cei mai indatorati oameni din Romania. Probabil in primavara anului viitor voi vinde 25% din actiunile companiei pentru a putea rambursa creditul de 32 milioane contractat de la Alpha Bank", a declarat Dan Sucu. El a mai adaugat ca in prezent reteaua Mobexpert ii apartine in totalitate, dar ca in 2008 va lista compania la bursa pentru a putea rambursa creditul catre Alpha Bank.

Dan Sucu a contractat acest credit pentru a putea cumpara pachetul de actiuni in valoare de 40 milioane euro, detinut de fosta lui sotie, devenind astfel actionarul majoritar al Mobexpert, liderul pietei de mobilier din Romania.

Grupul Mobexpert este prezent pe piata romaneasca prin cele doua marci ale sale, Mobexpert - hipermagazine si magazine de mobilier de casa si decoratiuni, si Mobexpert Office - mobilier pentru birou si colectivitati. Cifra de afaceri a Grupului Mobexpert, la finele anului 2006, s-a ridicat la 155 de milioane de euro, in crestere cu 7% fata de 2005. Reteaua Mobexpert numara patru magazine in Bucuresti, unul in Brasov si alte 27 in tara, urmand ca anul acesta sa deschida primul centru comercial de mobilier din afara tarii, la Sofia (Bulgaria).

In afara Romaniei, Mobexpert Office este prezent in Sofia (Bulgaria) si in Belgrad (Serbia). De asemenea, exporta in Franta, Germania, Olanda si alte tari. Infiintat in 1993, Grupul Mobexpert are astazi 4.500 de angajati (dintre care peste 3.500 in fabrici) si mai cuprinde, in principal, 10 fabrici de mobila, cinci firme de import si de logistica si compania de imobiliare Domus Mex.

Infiintata in 2000, Domus Mex este societatea de investitii imobiliare a Grupului Mobexpert si proprietara tuturor cladirilor Grupului de pe teritoriul Romaniei.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)