Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mobexpert, vanzari in scadere in 2009

Mobexpert, vanzari in scadere in 2009

Vanzarile Mobexpert au scazut, in primul trimestru al acestui an, cu 3% pe segmentul mobilier pentru casa si cu 10% pe segmentul mobilier pentru birou, comparativ cu perioada similara din anul 2008, a anuntat, miercuri, compania, printr-un comunicat de presa, potrivit Newsin.

"Estimarile Mobexpert pentru primul trimestru 2009 prevedeau o stagnare a vanzarilor, in conditiile mentinerii preturilor produselor in lei la nivelul anului 2008. Situatia din piata a condus, insa, la o scadere cu aproximativ 5% a vanzarilor in lei in primul trimestru din 2009, fata de perioada similara a anului trecut. In euro, devalorizarea accentuata a monedei nationale a determinat scaderea vanzarilor cu peste 20%", se mai arata in comunicatul Mobexpert.

De asemenea, estimarile Mobexpert pentru cel de-al doilea trimestru 2009 prevad o scadere a vanzarilor de aproximativ 8-10%, luand in considerare faptul ca nu se anticipeaza, pe termen scurt, imbunatatiri ale climatului economic general sau scaderi ale costului creditarii care sa sustina redresarea consumului.

Potrivit sursei citate, magazinele Mobexpert din Bucuresti au inregistrat scaderi mai mici comparativ cu cele din tara, cea mai buna evolutie a vanzarilor fiind inregistrata de magazinele integrate in centre comerciale in defavoarea celor de sine statatoare. Totodata, vanzarile magazinului din Baneasa au crescut cu 5% in primul trimestru 2009, comparativ cu perioada similara din anul trecut.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2011 ori
Citeste mai multe desprebirouri casa mobexpert mobilier