Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Intrarea pe piata a Ikea nu a afectat vanzarile Mobexpert

Intrarea pe piata a Ikea nu a afectat vanzarile Mobexpert
Intrarea pe piata a producatorului suedez Ikea nu a avut nici o influenta asupra grupului romanesc Mobexpert, fapt demonstrat de cresterea vanzarilor cu 50% in martie, a declarat presedintele grupului Mobexpert, Dan Sucu.

"Ikea nu este o concurenta directa pentru noi si acest lucru s-a observat prin vanzarile pe care Mobexpert le-a avut o data cu intrarea lor pe piata. Produsele Ikea reprezinta o completare a produselor noastre", a declarat Sucu.

Oficialul Mobexpert a precizat ca va produce in tara foarte multe din produsele europene pe care le importau pana acum, deoarece produsele romanesti de mobila sunt la fel de bune din punct de vedere calitativ, dar mult mai ieftine. Compania Mobexpert intentioneaza sa deschida 15 magazine in urmatorii trei ani, iar in viitor are in vedere extinderea pe pietele externe, precum Bulgaria si Sebia.

Cea mai mare parte a investitiilor de anul acesta se vor concentra in deschiderea hipermagazinului de la Sofia si demararea constructiei a patru noi magazine in tara, la Bucuresti, Suceava, Ploiesti si un al patrulea, a carui locatie va fi stabilita in al doilea trimestru. O alta linie de investitii va fi directionata spre consolidarea si extinderea departamentului intern de design. Grupul Mobexpert va investi, de asemenea, in dezvoltarea liniilor tehnologice din fabrici, proiect caruia ii va fi alocata o suma anuala de aproximativ doua milioane de euro. Investitiile totale ale grupului pentru 2007 sunt estimate la 12 milioane de euro, potrivit oficialilor companiei.

Grupul Mobexpert este liderul pietei de mobilier din Romania, prin cele doua marci ale sale: Mobexpert - hipermagazine si magazine de mobilier de casa si decoratiuni, si Mobexpert Office - mobilier pentru birou si colectivitati. Cifra de afaceri a Grupului Mobexpert, la finele anului 2006, s-a ridicat la 155 de milioane de euro, in crestere cu 7% fata de 2005. Reteaua Mobexpert numara patru magazine in Bucuresti, unul in Brasov si alte 27 in tara, urmand ca anul acesta sa deschida primul centru comercial de mobilier din afara tarii, la Sofia (Bulgaria).

In afara Romaniei, Mobexpert Office este prezent in Sofia (Bulgaria) si in Belgrad (Serbia). De asemenea, exporta in Franta, Germania, Olanda si alte tari.Infiintat in 1993, Grupul Mobexpert are astazi 4.500 de angajati (dintre care peste 3.500 in fabrici) si mai cuprinde, in principal, 10 fabrici de mobila, cinci firme de import si de logistica si compania de imobiliare Domus Mex.

Infiintata in 2000, Domus Mex este societatea de investitii imobiliare a Grupului Mobexpert si proprietara tuturor cladirilor Grupului de pe teritoriul Romaniei.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1221 ori