Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eurisko a prezentat doua proiecte de centre comerciale la targul de la Cannes

Eurisko a prezentat doua proiecte de centre comerciale la targul de la Cannes
Compania imobiliara Eurisko a participat, in premiera in 2006, la MAPIC (Marche Professionelle Imobiliere Comerciale), prilej cu care a expus proiectele comerciale din Iasi si Craiova - Era Shopping Park si Craiova Mall, se arata intr-un comunicat al Eurisko.MAPIC este cel mai important targ international specializat in retail, care se organizeaza anual la Cannes.
"Am avut aproximativ 600 de vizitatori la standul nostru, atat retaileri interesati sa inchirieze spatii in mall-urile reprezentate de noi, cat si investitori dornici sa dezvolte sau sa achizitioneze centre comerciale", a declarat Luiza Moraru, manager al Departamentului de retail de la Eurisko.

Era Shopping Park, investitie de 100 milioane euro, va fi dezvoltat de compania cu capital grecesc Omilos pe un teren de 35 de hectare, situat la iesirea din Iasi, in cartierul Pacurari. Proiectul va cuprinde un complex de 42.000 mp construiti (un hipermarket Carrefour si magazine Media Galaxy, Mobexpert si Praktiker), un mall de 27.000 mp construiti si un parcaj cu o capacitate de 3.000 de locuri. Constructia sa se va realiza etapizat, iar prima faza va fi operationala in anul 2008.

Proiectul Craiova Mall va fi construit in apropiere de parcul Romanescu, de un consortiu de investitori greci, din care fac parte companiile Elmec si Alesonor. Mall-ul, care va avea o suprafata construita de 122.000 mp, necesita investitii de 80 de milioane de euro. Lucrarile au inceput in aceasta toamna si se preconizeaza ca vor fi finalizate in primul semestru al anului 2009. Constructia va avea doua niveluri cu spatii de servicii si retail, un supermarket, o zona de entertainment ce va cuprinde sali de cinema, bowling si biliard.

Piata romaneasca de retail este subdezvoltata in materie de oferta, in prezent existand doar 12 centre comerciale moderne, in timp ce stocul este de 261.000 mp, suprafata bruta inchiriabila (GLA - gross letable area). Developerii internationali, precum si retailerii sunt interesati de Romania datorita dezvoltarii sale economice, a cresterii puterii de cumparare, precum si pentru potentialul urias pe care il prezinta o piata cu 21 de milioane de cosumatori.

MAPIC este un eveniment organizat de compania franceza Reed Midem. Targul, ajuns in acest an la a 11-a editie, a adunat peste 8.000 de vizitatori, respectiv fonduri de investitii, dezvoltatori, retaileri sau companii de consultanta si intermediere imobiliara.

Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 741 ori