Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Domus-Mex se divide

Domus-Mex se divide

Asociatii Domus-Mex SRL au decis diviziarea partiala a companiei prin desprinderea din patrimoniul sau a unei noi societati cu numele de MPM Real Estate Investment SRL care va prelua 50,42% din actiunile firmei de investitii imobiliare a grupului Mobexpert, conform unui anunt al companiei.

In urma divizarii, Domus-Mex SRL si-a diminuat capitalul social pana la 247.900 lei, impartit in 2.479 actiuni, cu o valoare nominala de 100 lei fiecare. Noua companie infiintata, MPM Real Estate Investment SRL va prelua 50,42% din patrimoniul Domus-Mex si va avea un capital social de 252.100 lei, impartit in 2.521 actiuni, cu o valoare nominala de 100 lei fiecare.

Hotararea de divizare a Domus-Mex a avut in vedere "separarea proprietatilor imobiliare ale societatii in functie de nivelul de maturizare al acestora, atat din punct de vedere al atractivitatii comerciale, cat si din cel al investitiilor efectuate si cheltuielilor reduse", se arata in Monitorul Oficial.

Compania Domus-Mex detine active nete in valoare de 25,024 milioane lei, iar MPM Real Estate Investment are active nete in valoare de 25,4 milioane lei. Actionarul majoritar al Domus-Mex si al MPM Real Estate Investment este societatea DS Management SRL care detine 99,9% din capitalul social al primei companii, respectiv 100%.

Infiintata in 2000, Domus Mex este societatea de investitii imobiliare a Grupului Mobexpert si proprietara tuturor cladirilor grupului de pe teritoriul Romaniei. Grupul Mobexpert a fost infiintat in 1993, are 4.500 de angajati (dintre care peste 3.500 in fabrici) si mai cuprinde, in principal, zece fabrici de mobila, cinci firme de import si de logistica.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 992 ori