Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

DNEVNIK: Mobexpert Romania mizeaza pe pietele regionale

DNEVNIK: Mobexpert Romania mizeaza pe pietele regionale

DNEVNIK (Bulgaria) - Producatorul roman de mobila Mobexpert estimeaza ca va avea in anul financiar 2008 o crestere a vanzarilor de 10%, care vor veni in principal din extinderea companiei in Balcani, a anuntat SeeNews, citand conducerea Mobexpert.

"Cred ca 2008 este anul in care afacerea Mobexpert se va consolida si va creste deosebit de mult la nivel regional", a spus Dan sucu, presedintele companiei romanesti, legat de obiectivele companiei pe termen scurt. Firma, care se ocupa de fabricarea si vanzarea de mobila, a declarat pentru 2007 incasari in valoare de 168 de milioane de euro, asteptandu-se ca, pana la finele anului in curs, incasarile din vanzari sa creasca cu inca 10%, pana la 185 de milioane de euro.

Intensa activitate la nivel regional a Mobexpert are o importanta primordiala pentru cresterea vanzarilor, mentioneaza compania. Hipermarketul societatii deschis la Sofia la sfarstul verii raporteaza o crestere lunara medie a vanzarilor de 15%. Firma a anuntat anul trecut ca obiectivele sale investitionale in Bulgaria sunt de a construi in total 4 magazine in tara, pana la finele lui 2011 trebuid sa fie construit inca un magazin la Sofia si cate un hipermarket la Plovdiv si Varna. in acelasi termen trebuie sa fie finalizata si constructia a doua hipermarketuri in Serbia, iar mai tarziu compania poate intra in state precum Ucraina si Moldova.

Deocamdata, Bulgaria este singura destinatie din strainatate in care Mobexpert isi are propriul hipermarket. Compania are si un magazin de mobila de birou in tara. Societatea romaneasca isi propune ca in urmatorii patru ani sa controleze intre 15 si 18% din piata bulgara de mobila.

Pentru anul 2007, lantul romanesc de magazine a raportat o crestere a vanzarilor cu amanuntul de 28%, aproape 80% din vanzari fiind de mobila si decoratiuni interioare. Compania inregistreaza o scadere de 11% privind exportul de productie pentru Europa de Vest. Cei de la Mobexpert mentioneaza ca procentul de vanzari in Europa de Vest, anul trecut, a fost de 27% din valoarea totala, anul acesta putand sa isi continue scaderea si sa ajunga pana la 20%. in schimbul acestei scaderi, o parte din productie se va indrepta spre pietele regionale, unde cererea este din ce in mai mare.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1416 ori