Vrei o masina electrica sau un hibrid? Vezi cati bani trebuie sa scoti din buzunar

Joi, 24 Februarie 2011, ora 11:47
1939 citiri
Vrei o masina electrica sau un hibrid? Vezi cati bani trebuie sa scoti din buzunar

Masinile electrice si hibride sunt tot mai populare in lume si sunt ideale in orasele aglomerate in care benzina se consuma degeaba in ambuteiaje. 

In ceea ce priveste Romania, prima masina total nepoluanta disponibila pe piata autohtona este Citroen C-Zero. Automobilul a fost construit in colaborare cu Mitsubishi pe platforma primei masini electrice de serie din lume, Mitsubishi iMiev, la fel ca si Peugeot iOn.

Citroen C-Zero
este pus in miscare de un motor electric de 64 de cai putere, accelereaza de la 0 la 100 km/h in 15,9 secunde si atinge o viteza maxima de 130 km/h.

Setul de baterii litiu-ion au, insa, o autonomie de 150 de kilometri si pot fi incarcate la o priza de 220 V in opt ore.

Masina, pentru care nu se plateste taxa de poluare, are un pret de pornire de 36.642 de euro si este disponibila in versiunea Highline cu aer conditionat automat, scaun sofer incalzit, airbag-uri frontale, laterale si cortina, oglinzi electrice, geamuri fumurii, computer de bord, ABS, AFU, EBD, ESP, 4 geamuri electrice, casetofon MP3.

In aceasta primavara va ajunge in Romania si Mitsubishi i-MiEV (Mitsubishi Innovative Electric Vehicle), un alt model 100% electric cu 64 de cai putere, o autonomie de pana la 160 de kilometri si o viteza maxima de 130 km/h.

Versiunea europeana a masinii a fost prezentata la Salonul Auto de la Paris, iar productia a inceput in luna octombrie. Pretul acestei versiuni va fi diferit in functie de tara si va fi intre 33.000 si 35.000 de euro. In functie de facilitatile guvernamentale, pretul final poate fi sub 30.000 de euro.

Pe aceeasi platforma a fost construit si Peugeot iOn. Acesta are un motor electric de 64 CP, poate atinge 130 de km/h si are o autonomie a bateriilor de 150 de kilometri, mai mica totusi decat cea de la Citroen si Mitsubishi. Bateria litiu-ion de 16kWh poate fi incarcata in sase ore de la o priza de 220 volti sau in 30 de minute cu ajutorul unui incarcator special la 80% din capacitate. Pretul va depasi 30.000 de euro.

Afla mai multe detalii pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#bani, #masina electrica, #pretul masinilor electrice , #stiri Mitsubishi