Televiziunea 3D devine realitate in 2010

Duminica, 20 Septembrie 2009, ora 23:11
1964 citiri
Televiziunea 3D devine realitate in 2010

Imaginile tridemensionale nu o sa fie o exclusivitate a cinematografelor, ci le vom putea urmari acasa, la televizor, incepand cu anul viitor.

Panasonic si Sony au anuntat, deja, punerea in vanzare a unor televizoare 3D, in 2010, in timp ce Mitsubishi si JVC lucreaza la produse similare, relateaza CNN.

Robert Perry, vice-presedinte al Panasonic, a comparat trecerea la televiziunea 3D cu trecerea de la imaginile alb-negru la color sau cea de la definitia standard la HD, in timpul unei demonstratii cu noul sau produs, in Atlanta.

Desi nu s-au dat detalii, sistemele de televiziune 3D, ce au includ un nou aparat TV, ochelari 3D si continut tridimensional, nu vor costa, probabil, cu mult mai mult decat televizoarele HD aflate in prezent pe piata.

Totusi, scepticii sunt de parere ca televiziunea 3D nu este pregatita pentru prime-time. Continutul 3D are nevoie de o capacitate dubla de date, care vor incarca retelele de transmitere. De asemenea, ochelarii 3D pot provoaca dureri de cap, ceea ce ii va impiedica pe unii sa cumpere acest sistem.

Pe de alta parte, nu toate programele TV sunt potrivite pentru vizionarea in 3D. "Nu-mi imaginez ca o sa ma uit la CNN in 3D", a declarat Lesch, director de vanzari la AV Media, un retailer de electronice. In schimb, ar fi perfect pentru transmisiunile sportive si filme.

Perry a estimat ca televiziunea 3D va deveni un lucru comun in 5 - 10 ani, iar televiziunea 3D fara ochelari va fi disponbila in 10 - 15 ani.

#televiziune 3d, # cinematograge, #televizor panasonic 3d , #stiri Mitsubishi