Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rusia acuza grupul petrolier Shell de peste 100 de incalcari ale legii

Rusia acuza grupul petrolier Shell de peste 100 de incalcari ale legii

Parchetul rus a acuzat, miercuri, grupul petrolier britanico-olandez Shell de peste o suta de incalcari ale legii, in cadrul proiectului petrolier si de gaze Sakhalin-2, iar procurorul general Iuri Tchaika a declarat ca Shell ar putea fi data in judecata, transmite Reuters.Procurorul pentru regiunea in care dezvoltat Sakhalin a declarat, potrivit Interfax, ca, in urma inspectiilor de o saptamana, efectuate de catre responsabilii de mediu si de membrii serviciului de migrare rusesc, "au fost constatate peste o suta de incalcari ale legislatiei referitoare la mediu, munca si migrare", in cadrul acestui proiect de 22 de miliarde de dolari (16,6 miliarde de euro) din Extremul Orient rusesc.

Procurorul acestei regiuni a intreprins 15 urmariri judiciare pentru incalcarile de lege, din punct de vedere administrativ, contra Sakhalin Energy, consortiul care se ocupa de proiectul Sakhalin-2 si a diferitilor dezvoltatori ai acestui proiect.Procurorul general Iuri Tchaika a declarat ca este posibil ca aceasta actiune sa nu se opreasca aici. "In cazul in care premisele sunt suficiente, vom porni o actiune judiciara", a afirmat acesta, pentru agentia Rosbalt.

Sakhalin Energy face, de mai multe luni, obiectul controalelor ecologige ale autoritatilor ruse, care si-au atras, astfel, criticile guvernelor straine care au apreciat ca statul exercita presiuni asupra consortiului, pentru a obtine controlul partial asupra proiectului. Consortiul este detinut 55% de catre Shell si de companiile japoneze Mitsui (25%) si Mitsubishi.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 733 ori