Rabla a ruginit

Miercuri, 13 August 2008, ora 11:41
1726 citiri
Rabla a ruginit

S-au vindut doar 8.444 de autoturisme.

Anul acesta, lumea nu s-a mai inghesuit la programul de innoire aparcului auto, spre deosebire de anii trecuti, cind cotele erauepuizate in primele doua sau trei zile. Mai mult, unele firme aurenuntat la o parte din cota alocata initial.

Programul de Stimulare a Innoirii Parcului National Auto nu a maipornit in tromba, asa cum eram obisnuiti din anii trecuti. Astfel, ladoua luni de la demarare au fost vindute numai 21% din cele 40.000 deautoturisme puse la bataie de autoritati prin program.

"Pina lasfirsitul lunii iulie au fost vindute 8.444 de unitati. In comparatiecu anul trecut, cind numarul total de masini vindute prin Programul"Rabla", desfasurat in circa sase luni, a fost de 16.400 deautoturisme, vinzarile actuale reprezinta un succes, insa avind invedere ca anul acesta urmarim sa scoatem din uz 40.000 de masini maivechi de 12 ani, rezultatele partiale sint cit de cit bune", ne-aexplicat Mihai Toti, directorul Administratiei Fondului de Mediu (AFM).

Motivele pentru care programul nu merge sint: inasprirea conditiilor deobtinere a unui credit auto sau de nevoi personale, demararea cuintirziere de doua luni a programului si lacomia unor dealeri care s-auaruncat sa ceara un numar mare de unitati dupa care si-au dat seama canu aveau ce face cu ele. "Am primit cereri de diminuare a cotei alocateinitial de la mai multe firme. Astfel, firme care vindeau autoturismemarca Citroen, Ford, Hyundai, Daewoo, Opel sau Chevrolet si-au reduscota. Unitatile la care au renuntat diferite firme au fost alocatecatre producatorul autohton Dacia", ne-a spus Mihai Toti.

Conditii

De Programul "Rabla" pot beneficia doar persoanelefizice, proprietari sau mostenitori ai unui autovehicul functional,inmatriculat in Romania si a carui vechime depaseste 12 ani de la datafabricatiei. Programul pune la dispozitia doritorilor masini marcaDaewoo, Renault-Nissan, Fiat, Hyundai, Suzuki, Opel, Chevrolet, Skoda,Peugeot, Volkswagen, Ford, Toyota, Kia, Seat, Mitsubishi, Citroen,Mazda, Honda, Subaru, Audi si Lada.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...