Peugeot a negat ca va colabora cu Mitsubishi

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 10:43
1109 citiri
Peugeot a negat ca va colabora cu Mitsubishi

Peugeot Citroen a negat informatia vehiculata in presa nipona potrivit careia grupul francez va colabora cu constructorul auto japonez Mitsubishi pentru dezvoltarea si producerea de piese pentru vehicule hibrid alimentate cu energie electrica de la reteaua obisnuita.

Publicatia economica nipona Nikkei a indicat ca cele doua grupuri, care dezvolta propriile autovehicule hibrid, intentioneaza sa coopereze in domeniul componentelor pentru motoare. Autovehiculele hibrid, cu propulsie mixta, pe combustibil conventional si energie electrica, sunt dotate cu acumulatori care pot fi incarcati fie de la reteaua electrica obisnuita (hibrizi plug-in), fie cu energia generata la franarea vehiculului (hibrizi conventionali, care consuma mai multa benzina).

Mitsubishi ar fi urmat sa furnizeze grupului francez baterii de capacitate mare, care folosesc tehnologia cu ioni de litiu, potrivit Nikkei.

"Negam informatia. Colaboram, in prezent, bine cu Mitsubishi in domeniul vehiculelor hibrid. In plus, avem propriul program de cercetare pentru vehicule plug-in", a declarat un purtator de cuvant al Peugeot Citroen, citat de Mediafax.

Un oficial al Mitsubishi a afirmat ca grupul nu are nimic de anuntat.

In iunie 2008, Mitsubishi si Peugeot Citroen au semnat un acord prin care grupul nipon s-a angajat sa livreze celui francez automobile electrice marca i-MiEV, incepand cu anul viitor. Cei doi producatori auto intentioneaza, de asemenea, sa construiasca impreuna automobile in Rusia.

In prezent, lider pe piata mondiala a automobilelor hibrid este Toyota, cu marca Prius.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#citroen, #mitsubishi, #peugeot , #stiri Mitsubishi