Curs valutar: euro se depreciaza in fata dolarului

Luni, 24 Mai 2010, ora 16:04
1148 citiri
Curs valutar: euro se depreciaza in fata dolarului

Moneda europeana s-a depreciat luni in fata dolarului american dupa o usoara revenire saptamana trecuta, pe fondul accentuarii temerilor legate de sanatatea economiilor din Zona euro, alimentate de preluarea bancii CajaSur de catre Banca Nationala a Spaniei, informeaza Boursorama, citat de Newsin.

Moneda unica era tranzactionata luni, la ora 9.30 GMT (12:30 ora Romaniei) la Paris la valoarea de 1,2414 dolari, in scadere fata de cotatiile de vineri, respectiv de 1,2563 dolari/euro, la ora 21:00 GMT (24:00 ora Romaniei).

Euro s-a depreciat si in comparatie cu moneda japoneza, fiind cifrat la 112,07 yeni, fata de 113,03 yeni vineri. Dolarul s-a apreciat luni in fata monedei japoneze, de la 89,93 yeni/dolar vineri, la 90,27 yeni/dolari luni in jurul orei pranzului.

"Accentuarea nelinistii generale cu privire la datoriile suverane ale tarilor din Zona euro a facut ca investitorii sa evalueze mai serios riscurile unei adanciri a recesiunii in tarile cu economii dezvoltate", a comentat analistul Lee Hardman, de la Bank of Tokyo-Mitsubishi pentru jurnalistii de la Boursorama.

Astfel, "moneda unica isi va continua contra-performanta atata timp cat incertitudinile legate de datoriile tarilor europene vor afecta cererea de active din Zona euro", a adaugat analistul.

Aflata in mari dificultati financiare, CajaSur, o banca mica din sudul Spaniei, controlata pana de curand de Biserica Catolica a fost pusa duminica sub tutela statului, dupa esecul proiectului de fuziune cu o alta banca regionala, Unicaja. 

#curs, #dolar, #euro, #valutar , #stiri Mitsubishi