Automobilele Martin Motors, acum si in Romania

Marti, 07 Noiembrie 2006, ora 13:08
1516 citiri

CEMI Romania, grup specializat in productia si distributia echipamentelor de service auto, a lansat luni automobilul chinezesc de teren Martin Motors CEO si isi propune sa vanda 600 de unitati in tara in 2007, dupa ce va mai lansa un automobil de clasa mini, un pick-up si un autobuz.CEMI Romania a lansat luni SUV-ul Martin Motors CEO, automobil pentru care a fost alcatuita o retea nationala de 25 de dealeri, dintre care peste 70% au mai comercializat sau comercializeaza inca si alte marci de automobile, cum ar fi Mercedes, Honda sau Skoda, au spus reprezentantii importatorului.

Preturile lui CEO variaza intre 16.000 si 25.000 de euro, fara taxe, iar cu toate taxele pornesc de la 25.000 euro. Modelul dispune de un motor Mitsubishi de 2,4 litri si 125 de cai putere, iar consumul mediu de combustibil se cifreaza in jurul a opt - noua litri la suta de kilometri.

Reprezentantii CEMI au spus ca modelul produs de constructorul chinez Shanghouan ofera un raport calitate - pret foarte bun si concureaza pe piata noastra cu automobilele marcilor coreene Hyundai si Kia.

CEMI Romania va mai aduce la anul in tara un automobil de clasa mini, un pick-up si mijloace de transport in comun sub brandul Martin Motors In total ei spera sa vanda 600 de vehicule in 2007. In prezent compania comercializeaza sub acest brand motociclete si ATV-uri.

Cel mai ieftin model al marcii va avea un pret asemanator cu cel al modelului de clasa mini Daewoo Matiz, ale carui preturi pornesc de la 5.300 de euro.

Shanghouan, producatorul automobilelor pe care CEMI le vinde sub brandul Martin Motors, este o companie infiintata acum 18 ani in provincia chineza Hebei. Pana acum a produs masini cu propulsoare Ford si Toyota, iar in prezent are o capacitate anuala de 30.000 de unitati. In afara de CEO, Shanghouan mai produce inca un automobil de teren numit Rabo.

CEMI este prezenta in Romania din 1994 si are doua fabrici de echipamente pentru service-uri auto. Compania este lider la importurile de tahografe si limitatoare de viteza si are peste 100 de angajati.

Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 20 milioane lei, iar anul acesta asteapta dublarea acestui indicator economic.

Primul producator de automobile chineze care a intrat anul acesta pe piata romaneasca este Great Wall, ale carui automobile sunt importate de compania RoChin care va avea pana la sfarsitul anului 20 de dealeri.

RoChin comercializeaza din luna iulie masina de teren Hover CUV ale carei preturi variaza intre 21.000 si 30.000 de euro, cu toate taxele incluse.

China a fost anul trecut al patrulea producator mondial de automobile (dupa Statele Unite, Japonia si Germania). Cea mai populata tara din lume a produs 5,7 milioane de automobile in 2005, iar in prima jumatate a acestui an productia a depasit 3 milioane, iar China a devansat Germania.

NewsIn