Aproape 5.000 de automobile DaimlerChrysler vandute in Romania, in 2006

Miercuri, 10 Ianuarie 2007, ora 14:04
1086 citiri

Auto Rom, fost importator in Romania al marcilor concernului DaimlerChrysler, a vandut anul trecut peste 4.800 de masini, cu 30% peste nivelul din 2005, au spus miercuri pentru NewsIn reprezentantii DaimlerChrysler Automotive Romania, companie care a preluat o parte din activitatile Auto Rom.

Compania Auto Rom s-a desfiintat la 1 ianuarie 2007, iar activitatile de import, marketing si vanzari pentru marcile Mercedes - Benz, Smart, Chrysler, Jeep, Dodge si Fuso au fost preluate de DaimlerChrysler Automotive Romania - companie mixta la care concernul DaimlerChrysler AG detine 51% din partile sociale, iar restul apartine grupului Tiriac Holdings.

Anul trecut, pe piata romaneasca s-au vandut aproximativ 4.800 de automobile ale marcilor DaimlerChrysler, cu 30% mai mult decat in 2005, cand vanzarile s-au situat in jurul a 3.700 de unitati.

Astfel, in 2006 s-au vandut 1.641 de masini Mercedes, cu 33% peste cele 1.235 comercializate in 2005. La marca americana Jeep vanzarile au crescut cu 17% in 2006, pana la nivelul de 278 de masini, in timp ce vanzarile Chrysler au urcat cu 15% pana la 164 de unitati, conform datelor furnizate de DaimlerChrysler Automotive Romania.

Anul trecut, in portofoliul Auto Rom a intrat si marca Dodge care si-a gasit 54 de clienti, iar Smart a fost singurul brand la care vanzarile au scazut, de la 110 masini in 2005, la 54 anul trecut.

La capitolul vehicule comerciale, Auto Rom a vandut in jur de 2.600 de unitati anul trecut, cifra care include pe langa utilitarele Mercedes si camioneta Canter produsa de divizia Mitsubishi Fuso, parte a DaimlerChrysler.

Compania va comunica tinta de vanzari si planurile de extindere pentru 2007 in a doua jumatate a lunii ianuarie. Anul acesta vor intra pe piata o serie de modele noi ale marcilor DaimlerChrysler, cum ar fi noua generatie a Mercedes C Klasse, Jeep Wrangler, Smart fortwo sau Chrysler Sebring, dar si nume complet noi, ca de exemplu Dodge Nitro, Dodge Avenger sau Jeep Compass.

Activitatea celor 17 dealeri independenti care comercializeaza in prezent modelele acestor marci nu a fost afectata de intrarea directa pe piata a DaimlerChrysler AG, care se ocupa de partea de import, insa nu a preluat si distributia in teritoriu. In plus, cei 130 de angajati ai Auto Rom au primit oferte de transfer la compania recent infiintata.

DaimlerChrysler AG este al cincilea producator auto mondial dupa vanzari, iar in 2005 a produs 4,81 milioane de automobile si avea 350.000 de angajati pe plan mondial.

DaimlerChrysler AG a luat fiinta in 1998 dupa fuziunea Mercedes Benz AG cu Chrysler Corporation. Auto Rom a fost pana la inceputul acestui an unul dintre cei sase importatori din grupul Tiriac Auto.


Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...