"Viitorul Banilor", tema principala a Forumului Financiar Central si Sud-Est European

Joi, 14 Mai 2009, ora 16:02
2227 citiri
"Viitorul Banilor", tema principala a Forumului Financiar Central si Sud-Est European

Peste 250 de oameni de afaceri, reprezentanti ai sistemului bancar si politicieni vor fi prezenti la cea de a 6-a editie a Forumului Financiar Central si Sud-Est European care va avea loc la Bucuresti in perioada 19-22 Mai. Evenimentul este organizat de Forum Invest si va avea ca tema principala: “Viitorul banilor”.

O tema de dezbatere va fi si viitorul pietei de lux in timpul crizei financiare. Este vorba de serviciile VIP: bancare, servicii de asigurari, servicii de securitate, servicii de turism individual.

Discutiile se vor concentra si pe prognoze economice pentru perioada 2009 – 2011. Ce nu a mers bine si ce trebuie facut pentru restaurarea stabilitatii. Care sunt noile oportunitati de investitii in regiunea Europa Centrala si de Est. Tendintele si viitorul pietei imobiliare, care s-a confruntat cu o cadere drastica in ultimele luni. Vor fi abordate si problemele legate de forta de munca, de crearea de noi locuri de munca si de reducerea somajului.

Bancherii si oamenii de afaceri vor discuta si despre investitii in afaceri durabile – cele mai bune oportunitati de vanzari, dar si obtinerea unui profit pe termen scurt, mediu si lung. Care va fi viitorul Burselor de valori din Europa Centrala si de Est si cum pot acestea sa castige atunci cind piata de capital este la pamant.

Pe agenda va fi si redefinirea rolului Bancilor Comerciale in contextul in care exista un risc al investitiilor in regiune.

Participantii vor aborda si problemele din domeniul asigurarilor in conditiile crizei financiare si in ce masura asigurarile mai sunt profitabile, daca sectorul pensiilor private mai poate fi dezvoltat si in ce conditii.

Liliana Munteanu, vicepresedintele Forum Invest crede ca Forumul Financiar Central si Sud Est European este un prilej pentru ca mintile iscusite ale economiei romanesti si straine sa cupleze pentru gasirea unor solutii de iesire din criza.

“Criza financiara a ajuns sa fie in acest moment, vectorul unificator pentru toti romanii, iar expresia cea mai clara a globalizarii se reflecta tot in aceasta stare de fapt. Forum Invest incearca, prin mijloacele sale specifice, sa gaseasca raspunsuri la intrebarea “cum ne salvam”, iar Forumul Financiar face parte din acest demers edificator”, sustine Munteanu.

Printre personalitatile care participa la cea de a 6-a sesiune a Forumului Financiar Central si Sud-Est European, se numara Joseph Stiglitz, fost Prim VicePresedinte si Economist Sef al Bancii Mondiale, fost Presedinte al Comitetului de Consilieri Economici in Administratia Clinton, consilierul economic al Presedintelui SUA, Barack Obama, laureat al Premiului Nobel.

“Este un moment “Bretton Woods”, o perioada de timp pentru reforme dramatice in institutiile existente, exact asa cum s-a procedat la sfirsitul celui de-al doilea razboi mondial. In timp ce in cadrul Fondului Monetar International se inregistreaza grave defecte de conducere, vestea buna este ca se incearca imbunatatirea situatiei. Dar vestea proasta este ca amplitudinea reformelor este prea mica, iar viteza acestora prea lenta ca sa insemne ceva pentru actuala criza. Pentru ca aceasta criza sa fie depasita si pentru a impiedica o recidiva este nevoie de reconfigurarea si reformarea sistemului financiar mondial”, spune Joseph Stiglitz.

Mai participa: Mugur Isarescu, Guvernator, Banca Nationala a Romaniei, Emil Boc, primul ministru al Romaniei, Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor Publice.  Vasile Puscas, Ministrul pentru Afaceri Europene, Mircea Geoana, presedintele Senatului, Tony Lybek, Reprezentant IMF pentru Romania si Bulgaria.

Evenimentul va avea loc la Radisson SAS Hotel, cu suportul special al Bancii Nationale a Romaniei si sub auspiciile Parlamentului Romaniei.

Forum Invest este o societate pe actiuni care desfasoara activitati de relatii publice, organizarea de evenimente internationale, precum si consultanta pentru dezvoltarea afacerilor.

#bani, #bucuresti, #criza, #european, #financiar , #stiri Mircea Geoana