Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"Statul ar trebui sa dea facilitati fiscale firmelor care angajeaza tineri"

"Statul ar trebui sa dea facilitati fiscale firmelor care angajeaza tineri"

Statul trebuie sa foloseasca modelele europene care au avut succes pentru a interveni in economie, asemenea modelului italian, a declarat fostul ministru al sanatatii Ion Bazac, presedintele Forza Rossa, informeaza NewsIn.

"Astazi, in UE, modelul economic italian este un model care functioneaza. Italia dupa trei ani de stagnare este printre putinele tari care acum are o crestere economica", a spus presedintele Forza Rossa.

Acesta a precizat ca statul ar putea veni in intampinarea mediului de afaceri prin acordarea de facilitati fiscale pentru cei care angajeaza tineri.

"Statul ar trebui sa creeze o lege prin care anumite facilitati fiscale sa fie acordate companiilor care angajeaza tineri. Alt exemplu, statul, sistemul bancar, sistemul financiar ar trebui sa foloseasca modelul pe care Italia l-a implementat acum cateva luni si pe care il va implementa si cu 1 ianuarie 2010 pentru persoane fizice, un moratoriu privind creditele", a spus Bazac.

De asemenea, invitat in emisiune, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca nu exista un model economic absolut.

"Nu cred intr-un model absolut. Toata lumea a improvizat. Polonia, Bulgaria si alte tari au adoptat modele diferite, cu rezultate diferite. Avem nevoie de masuri anti-criza dupa nevoile noastre. Suntem tentati sa ne uitam la Guvernul din Grecia si sa adoptam un moratoriu pentru datoriile IMM-urilor, de 12 luni, dar numai pentru cei buni platnici, care nu sunt in situatia de insolventa", a declarat Mircea Geoana.

Referindu-se la locurile de munca, Geoana a precizat ca trebuie gasite anumite facilitati fiscale de care sa beneficieze cei care creeaza locuri de munca.

Una dintre aceste facilitati ar putea fi reducerea contributiilor sociale cu 50% in primul an si cu 25%, in al doilea an.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 985 ori
Citeste mai multe despreafaceri bazac economie mediu modele