Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Seitan: Am mers pe ideea sa inghetam pensionarile anticipate pentru 6 luni

Seitan: Am mers pe ideea sa inghetam pensionarile anticipate pentru 6 luni

Ministrul Muncii, Mihail Seitan, a precizat, luni, la Senat, ca in discutiile cu FMI s-a mers pe ideea inghetarii pensionarilor anticipate pentru sase luni, pana la sfarsitul acestui an, dupa aplicarea Legii sistemului unitar de pensii, informeaza Mediafax.

"In legatura cu discutiile cu FMI, am mers pe ideea sa inghetam pensionarile anticipate pentru sase luni, pana la sfarsitul acestui an, dupa aplicarea Legii sistemului unitar de pensii", a spus el.

Seitan a mentionat ca Guvernul s-a confruntat in ultimele luni cu "o crestere brusca" a solicitarilor de pensionare anticipata si de pensionare pe caz de invaliditate, anticipandu-se o presiune pe bugetul asigurarilor de stat 0,5% din PIB.


Ministrul Muncii a fost intrebat de presedintele Senatului, Mircea Geoana, in timpul dezbaterilor pe legea sistemului unitar de pensii, daca poate confirma informatiile publicate in presa, potrivit carora Guvernul va ingheta pensionarile anticipate pana la sfarsitul acestui an.


Seitan a confirmat ca in scrisoarea de intentie catre Fondul Monetar International Guvernul se angajeaza sa blocheze pensionarile anticipate.


Guvernul va ingheta pensionarile anticipate incepand cu data de 1 iunie 2010 si pana la intrarea in vigoare a legii de reforma a sistemului de pensii, iar pensiile de invaliditate vor fi acordate numai daca au fost aprobate in prealabil de echipe de evaluare medicala din Ministerul Muncii.


Masurile sunt cuprinse in Memoramdumul suplimentar de Intelegere convenit de Romania cu FMI si UE si obtinut de MEDIAFAX.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1540 ori