Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pretul gazelor va creste din cauza declatiilor politicienilor privind Rusia (Mircea Geoana)

Pretul gazelor va creste din cauza declatiilor politicienilor privind Rusia (Mircea Geoana)

Populatia Romaniei va avea de suferit de pe urma declaratiilor facute de presedintele Traian Basescu privind Federatia Rusa, in sensul ca pretul gazelor ar putea fi mai scumpe, potrivit presedintelui Senatului, Mircea Geoana.

Geoana a atras atentia intr-o emisiune televizata asupra faptului ca declaratiile presedintelui Traian Basescu vor afecta interesele Romaniei in cazul pretului la gaz.

"Avem de negociat un nou contract de gaze naturale cu rusii pana in 2020 in zilele astea, 2,6 miliarde de metri cubi pe an, probabil ca o sa ajungem undeva spre zece", a spus Geoana. El a fost intrebat cum va fi gazul la iarna.


"Mai scump, mai scump" a replicat Geoana.


De asemenea, presedintele Senatului a mentionat ca in curand Romania va trebuie sa-si "apere cartile" in cadrul summit-ului energetic Europa-Rusia, precizand ca ar trebuie sprijinita ideea unui cartel european care sa discute "in bloc" cu Federatia Rusa pentru importurile de gaz indiferent de ruta, dar la "un pret median". Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1326 ori