Plaza Romania: cel mai mare mall din tara

Joi, 28 Octombrie 2004, ora 10:05
1913 citiri

"Comparativ cu Bucuresti Mall, prima investitie a grupului Anchor, care a si lansat pe piata romaneasca notiunea de mall, Plaza Romania este de doua ori mai mare.."Cel mai mare mall din tara, Plaza, este situat la intersectia Bulevardului Timisoara cu Pasajul Lujerului, intre doua dintre cele mai populare cartiere din capitala: Drumul Taberei si Militari. Acesta reprezinta o investitie de peste 45 de milioane de euro facuta de Anchor Grup, care detine si mall-ul din Vitan.

PESTE 100.000 MP. Mall-ul se intinde pe o suprafata construita de 104.000 mp, iar investitia s-a facut printr-un credit de 45 de milioane de euro acordat de HVB Bank Romania pe o perioada de opt ani.

Este dezvoltat pe cinci niveluri si ofera o combinatie interesanta intre magazine, servicii, restaurante si cafenele, supermarket, casino, centru de distractii, sala de fitness etc. Vizitatorii pot sa-si parcheze automobilele linistiti, avand in vedere ca centrul comercial ofera circa 2.400 de locuri de parcare.

Comparativ cu Bucuresti Mall, prima investitie a grupului Anchor, care a si lansat pe piata romaneasca notiunea de mall, Plaza Romania este de doua ori mai mare. Directorul general al Anchor Grup SA, Ali Ergun Ergen, a spus ca peste 90% din spatiile complexului de tip mall, amplasat in zona Lujerului, au fost deja inchiriate, fara ajutorul unor brokeri din domeniul imobiliar, ceea ce arata interesul firmelor pentru aceasta noua investitie.

ETAPA A DOUA.

Tot in Plaza va functiona si cel mai mare cinematograf multiplex din Romania, care se va numi Movieplex. Insa acesta va fi deschis abia de anul viitor. Cinematograful va dispune de o tehnologie avansata, care va include ecrane in foaier si puncte de Internet unde oamenii vor putea accesa diferite site-uri asteptand inceperea filmului.

Movieplexul va avea si o sala VIP Executive Lounge, unde vor putea fi vizionate numai premiere si cele mai noi productii cinematografice. Investitia in Movieplex se ridica la 3,8 milioane de euro.

Totodata, Complexul Plaza include, pe o suprafata de 2.000 mp, spatiile comerciale administrate de Azali Trading SA, care va vinde in special sub marca Zara. Acest magazin va deveni operational pana la sfarsitul anului 2004.

INVESTITIE. Prezent la inaugurare, premierul Adrian Nastase a spus ca acest complex de magazine demonstreaza ca tara noastra devine tot mai interesanta pentru investitii mari de peste 50 de milioane de dolari.

Au mai participat ministrul de Externe, Mircea Geoana, ministrul Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu, ministrul Finantelor Publice, Mihai Tanasescu, si primarul general al Capitalei, Traian Basescu. Primarul Bucurestiului a spus ca Primaria a contribuit cu 2,8 ha de teren, pe care l-a concesionat pentru construirea complexului.

BIJUTERIE"In urma cu cinci ani, am deschis Bucuresti Mall, acum va pun la dispozitie Plaza Romania. Va fi cea mai valoroasa bijuterie a Bucurestiului si centrul Sectorului 6" - Ali Ergun Ergen, director general Anchor Grup

CARTE DE VIZITA

  • 45 milioane de Euro, investitie totala

  • Finantator: HVB Bank Romania

  • 100.000 de metri patrati, din care 40.000 construiti

  • 2.400 de locuri de parcare

  • 150 de magazine de imbracaminte, elecrocasnice, papetarii etc.

  • 25 de restaurante si fast-food-uri

  • 5 cafenele

  • sala de fitness

  • un cinematograf Multiplex cu 11 ecrane ( va fi deschis anul viitor)

  • Sala VIP Executive Lounge

  • un hypermarket Gima

  • "Vedete": Diverta, Altex, Zara, AthleteA's Foot, Amusement Center

  • Puncte de acces la Internet