Mircea Geoana vrea mai multi bani pentru cercetare

Joi, 12 Februarie 2009, ora 12:51
2056 citiri
Mircea Geoana vrea mai multi bani pentru cercetare

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi ca, in cadrul sedintei coalitiei, s-a decis ca judetele sa primeasca aceleasi sume de bani ca in 2008 si ca cei de la PSD au ridicat subiectul "sensibil" legat de banii foarte putini pe care ii primeste cercetarea prin buget.

"S-a decis ca din punct de vedere al bugetelor pentru autoritatile locale sumele din bugetul pe 2009 pentru judete sa nu fie  mai mici decat cele prevazute in bugetul pe 2008 prevazut pentru aceste comunitati, pentru a putea sa dam si autoritatilor locale resursele necesare pentru dezvoltare si pentru depasirea situatiei de criza", a declarat liderul PSD, la finalul sedintei coalitiei.

El a mai aratat ca cei de la PSD au ridicat subiectul sensibil legat de "bugetul inacceptabil de mic de la cercetare". Mircea Geoana a spus ca este posibil ca in perioada urmatoare CE si Consiliul European din martie sa dea o nota proasta pentru Romania pe acest domeniu. "Consider ca ministerul Finantelor are obligatia sa gaseasca cu ministerele o solutie ca cercetarea sa primeasca resursele necesare", a conchis presedintele Senatului.

Mircea Geoana a mai spus ca, dupa adoptarea bugetului, Guvernul trebuie sa urmareasca prioritati precum acordarea de ingrasaminte pentru agricultura, un program pentru construirea de locuinte, in principal pentru familiile tinere, si un program pentru drumurile judetene. "Cred ca in acest moment, dupa ce se va adopta bugetul este momentul sa ne aplecam mai mult asupra solutiilor de stimulare economica si de pastrare de locuri de munca", a conchis Mircea Geoana.

Bugetul de stat pe 2009 si cel al asigurarilor sociale a intrat de miercuri in dezbaterea comisiilor din Parlament. Dupa ce comisiile de specialitate dau aviz si raport, bugetul va intra, cel mai probabil de vineri, in dezbaterile din cadrul comisiilor de buget reunite. Coalitia de guvernare isi propune ca saptamana viitoare, bugetul sa treaca de Parlament.

#buget, #situatie de criza, #stimulare economica, #cercetare , #stiri Mircea Geoana