Mircea Geoana sustine scutirea impozitului pe profit din tranzactiile pe Bursa si in 2010

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 12:10
1909 citiri
Mircea Geoana sustine scutirea impozitului pe profit din tranzactiile pe Bursa si in 2010

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, sustine neimpozitarea profitului realizat pe piata de capital si in 2010, pentru stimularea tranzactiilor si ca o formula de lupta anticriza, potrivit declaratiilor facute cu ocazia deschiderii oficiale a sedintei de tranzactionare a BVB, informeaza NewsIn.

"Consider, impreuna cu colegii mei, ca masura care a fost adoptata in 2009, de scutire a impozitului pe profit din tranzactiile pe bursa, ca o formula de stimulare si o formula de lupta anticriza, ar trebui sa fie mentinuta si in codul fiscal si in proiectul de buget pe 2010", a spus Geoana.

Geoana a explicat ca acest lucru ar permite o mai mare atractivitate a capitalului roman si strain pe piata bursiera din Romania.

Totodata, Geoana considera ca dezvoltarea Bursei este o alternativa la finantarea economiei romanesti , iar statul are obligatia de a sprijini Bursa.

De asemenea, fostul ministru de Finante, Varujan Vosganian, spunea recent tot la o deschidere oficiala a BVB ca este convins ca investitorii de la Bursa vor fi scutiti si anul viitor de impozitarea profitului obtinut pe piata de capital, pentru a incuraja realizarea tranzactiilor, dupa ce si conducerea BVB solicitase acest lucru, tinand cont de actualul context economic.

Geoana cere depolitizarea graduala a CNVM

"Consider ca, in conditiile in care statul roman este acuzat, pe buna dreptate, si clasa politica este acuzata pe buna dreptate, de o super-politizare a institutiilor statului, o depolitizare graduala a CNVM ar putea sa reprezinte o solutie", apeciaza presedintele Senatului, inscris de altfel in cursa pentru alegerile prezidentiale.

Geoana a facut apel la clasa politica pentru a tine cont ca "transparenta si neutralitatea politica reprezinta adevarata garantie a unei implicari a statului mai eficienta si mai putin dependenta de ciclurile politice".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#geoana, # scutire, # impozit, # bursa, # tranzactii , #stiri Mircea Geoana