Masurile anuntate de Basescu, estimate la 2% din PIB

Luni, 10 Mai 2010, ora 00:28
1538 citiri
Masurile anuntate de Basescu, estimate la 2% din PIB

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, duminica, dupa intalnirea conducerii Senatului cu FMI, ca pachetul de masuri propus de presedintele Traian Basescu este estimat de catre autoritatile romane si de catre cele internationale la 2% din PIB, potrivit Mediafax.

"Ni s-a confirmat ca, in estimarea autoritatilor romane, si in estimarea autoritatilor internationale, pachetul integral de masuri propus de domnul Basescu si probabil anuntat cu cateva zile intarzieire si de primul-ministru este undeva la 2% din PIB. Aceasta este estimarea acestei masuri", a spus Geoana.

Basescu a declarat, joi, ca pensiile vor scadea cu 15%, ajutorul de somaj de asemenea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, si vor fi reduse masiv subventiile.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat vineri ca nu vor fi adoptate masuri aditionale celor anuntate de presedinte.

"Este un deficit suplimentar de circa 3% din PIB, deci ne ajustam cu circa 3%" a spus Vladescu, intrebat care va fi impactul masurilor anuntate ca pondere in PIB. 

#basescu, #geoana, #masuri, #pib , #stiri Mircea Geoana