Geoana: TVA pe fonduri UE sa fie platit in partea finala a proiectului

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 16:09
1213 citiri
Geoana: TVA pe fonduri UE sa fie platit in partea finala a proiectului

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, ca a propus reprezentantilor FMI si Comisiei Europene ca TVA pe fondurile europene sa nu mai fie platit la inceputul operatiunii, ci spre sfarsitul ei, relateaza NewsIn.

"Propunerea mea a fost aceea de a gasi o formula (...) astfel incat TVA-ul de 24% sa nu mai fie platit la inceputul angajarii unei operatiuni, grevand astfel foarte greu asupra bugetului local cand este vorba despre o finantare, adica cei 24% sa nu fie platiti la inceputul unui proiect european, ci undeva in partea finala de executie atunci cand incep sa vina si banii pe proiectul respectiv", a declarat Mircea Geoana la finalul discutiei cu reprezentantii FMI si Comisiei Europene.

El a mai spus ca in cadrul discutiilor s-a vorbit si despre "posibilitati de a recapitaliza anumite intreprinderi importante si de a evita reduceri de personal si reduceri de activitate care sa creeze efecte perverse".

"Am ridicat problema caii ferate, unde cred ca suntem pe cale sa facem o eroare strategica din dorinta de a economisi bani, riscam sa reducem un sector al transporturilor romane care a fost coloana vertebrala a economiei romanesti intr-un sistem periferic, cred ca este o greseala si cred ca trebuie sa gasim resurse pentru a investi in calea ferata, in transportul de calatori", a explicat presedintele Senatului.

Geoana a mai afirmat ca inceputul discutiilor avute de senatori cu reprezentantii FMI si cei ai Comisiei Europene a fost unul tensionat.

La inceputul reuniunii, liberalul Dan Radu Rusanu a i-a reprosat lui Jeffrey Franks, seful delegatiei FMI, ca a evitat sa discute cu Opozitia despre masurile pe care le-a luat Fondul impreuna cu Guvernul.

In replica, Franks a spus ca el a trimis o invitatie spre dialog si PNL, insa liberalii nu au dat curs solicitarii FMI. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mircea geoana, # fmi, # ce, # tva, # fonduri europene , #stiri Mircea Geoana