Geoana: taxele vor creste si mai mult

Duminica, 11 Iulie 2010, ora 18:40
1360 citiri
Geoana: taxele vor creste si mai mult

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, duminica, ca, in opinia sa, data fiind contractia economica estimata de specialisti, de -2 sau -3%, la finele lui 2010 vor trebui luate masuri si mai dure pentru cresterea veniturilor la buget, el anticipand ca taxele vor creste si mai mult, potrivit Mediafax.

"Aceasta formula de crestere a taxelor nu se va opri aici.

Din punct de vedere al cifrelor si al contractiei economice, care va fi mult mai mare decat cea prognozata azi - specialistii economici spun ca vom avea o scadere economica in 2010 de -2, -3 % fata de -0,5%, cat e azi calculata - ceea ce inseamna ca, spre finalul anului, vor trebui sa ia masuri si mai dure de a creste veniturile la buget pentru a acoperi deficitul", a spus Geoana.

El a aratat ca acest lucru insemna, in primul rand, ca nu va exista nicio masura de austeritate care a fost adoptata si care sa fie retrasa la 31 decembrie 2010 sau la 1 ianuarie 2011. "Deci oamenii vor ramane cu salariile diminuate.

Taxele vor ramane mari si anticipez ca vor creste taxe suplimentare pentru a putea sa isi acopere acest deficit", a spus Geoana.

El a mai aratat ca ideea privind eventuala reducere a TVA prin impozitarea pensiilor este o "aberatie economica" si o masura antisociala care nu va conduce la nimic. 

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#geoana, #taxe, #masuri de austeritate, #pensii, #tva , #stiri Mircea Geoana