Geoana spera ca Boc va invata secretele cresterii economice de la Merkel

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 01:38
988 citiri
Geoana spera ca Boc va invata secretele cresterii economice de la Merkel

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, vineri, la ceremonia dedicata Zilei unitatii germane, ca premierul Boc va primi, poate, sfaturi bune cu ocazia vizitei cancelarului Angela Merkel la Bucuresti, iar Romania se va inspira din cresterea economica a Germaniei din ultimul trimestru, potrivit Mediafax.

"Doamna cancelar Merkel inteleg ca va vizita in curand Romania, poate domnul prim-ministru va primi sfaturi bune si sa ne inspiram din cresterea economica extraordinara a Germaniei din ultimul trimestru . Este o veste foarte buna pentru Europa si pentru Romania", a spus Geoana.

Presedintele Senatului a apreciat in discursul rostit ca "dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, Romania a trait cativa ani cu iluzia ca integrarea europeana si euroatlantica va reprezenta garantia dezvoltarii, progresului si prosperitatii.

Dar aceasta cumplita criza financiara si economica ne-a demonstrat ca lucrurile stau intr-o maniera diferita", a spus Geoana. El a adaugat ca, in opinia sa, este vorba despre un risc la care ar trebuie sa se gandeasca si pe care ar trebui sa il previna toata lumea .

"Criza economica nu trebuie sa fie un pretext pentru reintoarcerea la nationalism economic si discutia necesara despre guvernatia economica europeana nu trebuie sa redestepte fracturile istorice si culturale dintre nordul si sudul Europei, dintre vestul si estul Europei si acest risc trebuie sa il depasim impreuna", a mai spus Geoana.

El a facut aceste declaratii la ceremonia dedicata Zilei unitatii Germaniei, eveniment la care au participat premierul Emil Boc, ministrii Catalin Predoiu si Teodor Baconschi, precum si Lucian Croitoru, Titus Corlatean si reprezentanti ai corpului dipliomatic acreditat la Bucuresti. 

Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#geoana, #boc, #merkel, #crestere economica , #stiri Mircea Geoana