Geoana spera ca Boc va invata secretele cresterii economice de la Merkel

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 01:38
988 citiri
Geoana spera ca Boc va invata secretele cresterii economice de la Merkel

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, vineri, la ceremonia dedicata Zilei unitatii germane, ca premierul Boc va primi, poate, sfaturi bune cu ocazia vizitei cancelarului Angela Merkel la Bucuresti, iar Romania se va inspira din cresterea economica a Germaniei din ultimul trimestru, potrivit Mediafax.

"Doamna cancelar Merkel inteleg ca va vizita in curand Romania, poate domnul prim-ministru va primi sfaturi bune si sa ne inspiram din cresterea economica extraordinara a Germaniei din ultimul trimestru . Este o veste foarte buna pentru Europa si pentru Romania", a spus Geoana.

Presedintele Senatului a apreciat in discursul rostit ca "dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, Romania a trait cativa ani cu iluzia ca integrarea europeana si euroatlantica va reprezenta garantia dezvoltarii, progresului si prosperitatii.

Dar aceasta cumplita criza financiara si economica ne-a demonstrat ca lucrurile stau intr-o maniera diferita", a spus Geoana. El a adaugat ca, in opinia sa, este vorba despre un risc la care ar trebuie sa se gandeasca si pe care ar trebui sa il previna toata lumea .

"Criza economica nu trebuie sa fie un pretext pentru reintoarcerea la nationalism economic si discutia necesara despre guvernatia economica europeana nu trebuie sa redestepte fracturile istorice si culturale dintre nordul si sudul Europei, dintre vestul si estul Europei si acest risc trebuie sa il depasim impreuna", a mai spus Geoana.

El a facut aceste declaratii la ceremonia dedicata Zilei unitatii Germaniei, eveniment la care au participat premierul Emil Boc, ministrii Catalin Predoiu si Teodor Baconschi, precum si Lucian Croitoru, Titus Corlatean si reprezentanti ai corpului dipliomatic acreditat la Bucuresti. 

#geoana, #boc, #merkel, #crestere economica , #stiri Mircea Geoana

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  2. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  6. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  7. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  8. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  9. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"