Geoana: Romania risca un statut de colonie

Marti, 25 Mai 2010, ora 13:34
1446 citiri
Geoana: Romania risca un statut de colonie

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a afirmat marti, in cadrul unei dezbateri desfasurate in cadrul Academiei Romane, ca, daca lucrurile nu vor fi schimbate structural, Romania risca sa capete un statut de colonie, transmite Mediafax.

Geoana a aratat ca puterea cu care se aud punctele de vedere ale reprezentantilor FMI in societatea Romaneasca arata lipsa existentei unor solutii proprii.

Presedintele Senatului a spus ca Romania se afla intr-o criza structurala profunda, iar acest lucru depaseste un simplu ciclu economic de crestere si prabusire.

Potrivit lui Geoana, problemele structurale ale Romaniei care nu pot fi rezolvate nici de apartenta la Uniunea Europeana sau NATO si nici de relatia privilegiata cu Statele Unite.

"Ne aflam intr-un turbion in care nici macar viitorul Uniunii Europene nu mai este clar", a opinat el.

Social-democratul a spus, pe de alta parte, ca o simpla schimbare a Guvernului cu alt guvern nu este suficienta, fiind nevoie de o alta guvernanta.

"Aceasta criza ne releva cu brutalitate ca suntem intr-o fundatura", a opinat presedintele Senatului, mentionand ca scopul principal pentru Romania trebuie sa fie redefinirea dezvoltarii.

Mircea Geoana a mentionat ca, in conditiile crizei, va fi data afara si "bruma" de specialisti, in timp ce clientela politica va pleca ultima.

El a facut aceste afirmatii cu ocazia lansarii de catre Institutul Pentru Inovatie si Dezvoltare a raportului "Romania post-criza. Reprofesionalizarea Romaniei".

#geoana, #romania, #colonie , #stiri Mircea Geoana