Geoana: proiectul european, pus in pericol

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 12:21
1590 citiri
Geoana: proiectul european, pus in pericol

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, i-a spus presedintelui PE, Jerzy Buzek, ca, daca va fi jucat jocul egoismului, ceea ce reprezinta instinctul natural al unui politician, exista riscul de a avea nu numai o criza in stil W, ci si de a periclita insusi proiectul european, precizeaza Mediafax.

"Dupa 20 de ani de tranzitie, dupa un numar de ani de cand am aderat la UE, traversam acum cel mai dificil moment al istoriei noastre de la Revolutie.

Desigur, am avut si cicluri economice de boom si de cadere. Stim cum este sa avem o situatie dificila pe piata, am trecut prin asta (...)

Dar, psihologic vorbind, acesta este cel mai dificil moment, pentru ca am crezut ca, dupa un deceniu de crestere economica, dupa aderarea la UE, la NATO, Romania va fi intr-un alt fel de situatie.

Asa ca aceasta criza multipla, pe care o traversam acum, este traita de romani psihologic si social cu mai multa devastare si cu mai multa lipsa de sperante si cu un sentiment de abandonare a increderii.

Cred ca despre aceasta ar trebui sa vorbim, pentru ca este momentul pentru solidaritate in UE, este momentul pentru a arata - statele membre, institutiile europene si toate guvernele nationale - ca putem face fata impreuna acestei crize.

Daca incepem sa jucam jocul egoismului, ceea ce este instinctul natural al unui politician, cred ca riscul este de a avea nu numai o criza in stil W, ci si sa avem pus in pericol insusi proiectul european.

De aceea cred ca este momentul pentru solidaritate", i-a spus Geoana lui Buzek, in intalnirea avuta cu acesta. Buzek a declarat, la randul sau, ca impartaseste opiniile exprimate de presedintele Senatului, apreciind ca acestea sunt adevarate.

"Cred ca punctele pe care le-ati subliniat sunt foarte importante si simt ca au fost foarte adevarate", a spus Buzek.

Geoana a subliniat ca, in contextul nevoii de solidaritate, vizita lui Buzek, remarcabil prin experienta ca premier, dar si ca presedinte al PE, vine in cel mai potrivit moment. Discutiile cu Buzek s-au prelungit mai mult decat era programat, astfel ca nu s-au mai tinut declaratii comune la final.

#buzek, #crestere, #criza, #economica, #geoana, #solidaritate , #stiri Mircea Geoana