Geoana: Prin adoptarea masurilor anticriza s-a depasit blocajul politic

Luni, 17 August 2009, ora 14:30
1438 citiri
Geoana: Prin adoptarea masurilor anticriza s-a depasit blocajul politic

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, luni, ca prin adoptarea, la nivelul coalitiei de guvernare, a celor 32 de masuri anticriza, s-a depasit "un anumit blocaj politic", el subliniind ca PDL este raspunzator de politica economica a Guvernului si de bunul mers al economiei.

"In acest moment cred ca am depasit un anumit blocaj politic. Eu sper ca si comunicarea publica a colegilor de la PDL sa devina una mai putin retorica si mai practica, pentru ca pana la urma si la urma, politica economica apartine - de la primul ministru, la ministrul Finantelor, la ministrul Economiei - celor de la PDL. Si raspunderea pentru bunul mers al economiei le apartine", a spus Geoana, potrivit Mediafax.

El a aratat ca "PSD si Mircea Geoana" isi rezerva dreptul de a veni cu propuneri pentru relansarea economica, dincolo de masurile care au fost convenite luni de conducerea coalitiei de guvernare.

Liderul PSD a aratat ca nu este vorba de un concurs de frumusete, unde Geoana vine cu 24 de masuri anticriza, iar Videanu cu 37 de masuri anticriza.

Geoana a spus ca regreta ca PDL nu a avut intelepciunea sa accepte programul social privind constructia de locuinte, precizand ca PSD nu va renunta la el.

"Nu am dorit sa sacrificam masurile care pot fi puse in practica doar pentru ca acest subiect nu a fost acceptat. Ceea ce pot sa va spun este ca nu am fost de acord astazi cu eliminarea contractului colectiv de munca, asa cum a propus PDL. Ni se pare o masura abuziva, care este contrara intereselor salariatilor", a spus Geoana.

 


Vezi cursul de schimb BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#economie, #geoana, #masuri, #relansare , #stiri Mircea Geoana