Geoana: Nu am intermediat chestiuni ilegale

Joi, 06 Mai 2010, ora 16:50
1330 citiri
Geoana: Nu am intermediat chestiuni ilegale

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca nu a cerut nimanui sa faca ilegalitati si nici nu a intermediat "chestiuni cu caracter ilegal", transmite Mediafax.

Geoana a afirmat ca aparitia in presa a unor fragmente din "dosarul Voicu", in care apare si numele sau, este doar un pretext, care nu are alt scop decat denigrarea numelui sau.

"Reiterez faptul ca nu am cerut nimanui sa faca ceva care sa fie ilegal si nu am intermediat chestiuni cu caracter ilegal. Nu acesta este stilul meu de a face politica. Este evident ca se incearca introducerea mea, cu orice pretext, intr-un scandal care nu ma priveste", a spus Geoana.

Presedintele Senatului a apreciat ca este "cel putin ciudata" aparitia acestui subiect in contextul in care la Bucuresti se vorbeste despre cresterea taxelor, in urma vizitei reprezentantilor FMI in Romania.

"Este cel putin ciudat ca, intr-o perioada in care se vorbeste despre cresterea taxelor, despre vizita reprezentatilor FMI in Romania si despre posibilele consecinte ale negocierilor cu oficialii romani, ce pot conduce la costuri mari pentru cetateni, ziarul in cauza sa acorde prima pagina unui subiect care nu are alt scop decat denigrarea numelui meu", a mai spus Geoana.

Fostul lider al organizatiei de femei PSD Dolj, Maria Schutz, i-a cerut ajutorul lui Mircea Geoana in 2006, in timp ce era cercetata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), acesta trimitand-o la Catalin Voicu si asigurand-o ca o ajuta cu ce are nevoie, relateaza Romania Libera.

Potrivit interceptarilor telefonice anexate la dosarul instrumentat de DNA Oradea, in 2006, Maria (Lili) Schutz i-a solicitat lui Mircea Geoana sprijin, pe telefonul acestuia de la Senat, in timp ce era cercetata de procurorii anticoruptie pentru savarsirea a trei infractiuni de inselaciune prin care ar fi pagubit statul roman cu circa cinci milioane euro, scrie Romania Libera in editia de joi.

#geoana, #intermedieri, #presedintele, #senatului , #stiri Mircea Geoana

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  2. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  6. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  7. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  8. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  9. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"