Geoana: Mii de firme si-au inchis portile pe pietele din Occident;Basescu: Care Occident, ca e mare?

Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 10:46
1429 citiri
Geoana: Mii de firme si-au inchis portile pe pietele din Occident;Basescu: Care Occident, ca e mare?

Candidatul PSD, Mircea Geoana, a declarat, joi seara, la confruntarea electorala organizata de IPP, ca peste 10.000 de firme si-au inchis portile spre Occident, contracandidatul sau, Traian Basescu, intrebandu-l unde in Occident s-au inchis aceste piete de export, fara a primi raspuns.

Mircea Geoana a tinut sa spuna ca, in urma aplicarii impozitului forfetar, peste 10.000 de firme si-au inchis portile pe piata externa, transmite Mediafax.

Traian Basescu a replicat: "Eu m-am documentat si as vrea sa stiu ce piete de export au scazut? Unde?", Mircea Geoana raspunzand: "Pe pietele occidentale".

"Care, ca Occidentul e mare?", a replicat imediat Traian Basescu.

Prezentand elementele politicii economice, Mircea Geoana a vorbit despre relansarea creditarii, despre eliminarea impozitului forfetar, in urma discutiei cu FMI.

"Avem obligatia sa salvam sectorul privat, nu sa il ingropam", a mai spus Geoana, vorbind despre o "lupta energica pentru salvarea locurilor de munca".

"Preferinta mea este sa reducem contributiile de asigurari sociale, care sufoca si angajatul si angajatorul, si sa avem investitii in agricultura", a mai spus Geoana, adaugand ca optiunea sa este pentru o bugetare multianuala, pe marele axe ale economiei.

"Locuri de munca, locuri de munca, locuri de munca!", a concluzionat Geoana.

Traian Basescu a declarat ca politica economica trebuie sa intre si mai puternic in mediul rural.

"Avem 8 miliarde de euro la dispozitie de la UE pentru dezvoltarea rurala, parte din acesti bani trebuie folositi pentru crearea de locuri de munca prin infiintarea de IMM-uri, in care sa lucreze tineri si femei", a spus Basescu, precizand ca un studiu al unei comisii prezidentiale arata ca femeile din mediul rural reprezinta "cea mai oropsita" categorie sociala.

Basescu a mai spus ca acordul cu FMI, cu care a fost de acord si PSD la momentul incheierii acestuia, reprezinta "baza iesirii din criza".

Mircea Geoana a replicat ca nu este de acord cu aceasta idee, acordul cu FMI fiind doar pentru minima finantare a sistemului bugetar si aratand ca Romania are cel mai prost program anticriza din Europa.

#mircea, #geoana, #traian, #basescu , #stiri Mircea Geoana