Geoana: Marea Neagra reprezinta principalul atu strategic al Romaniei

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 09:15
1457 citiri
Geoana: Marea Neagra reprezinta principalul atu strategic al Romaniei

Candidatul PSD la Presedintie, Mircea Geoana, a afirmat, sambata seara, in cadrul unui miting electoral la Constanta, ca Marea Neagra reprezinta principalul atu strategic al Romaniei si a precizat ca Dobrogea poate deveni locomotiva economica a Romaniei.

"Accesul la Marea Neagra reprezinta principalul atu strategic al Romaniei. Actualul presedinte si-a inceput mandatul vorbind pe buna dreptate ca Marea Neagra este importanta, precizeaza Mediafax.

Dar uitati ce a facut in politica externa, ne-a invrajbit cu vecinii nostri, suntem certati cu toata lumea din vecinatate. De aceea, proiectul meu de presedinte va fi sa deschidem aceasta poarta care se numeste Constanta catre restul lumii.

Pentru asta avem nevoie de infrastructura, pentru asta avem nevoie de proiecte care sa lege Constanta de restul Europei, si pe cale ferata si pe autostrada si cu containere si pe Dunare.

Constanta si Dobrogea pot deveni locomotiva economica a Romaniei", a declarat Mircea Geoana, sambata seara, la Constanta, in fata a peste 2.000 de oameni prezenti la un miting electoral.

El a dat asigurari ca in cazul in care va iesi presedintele tarii va veghea ca viitorul Guvern sa acorde prioritate tuturor proiectelor legate de Constanta.

Mircea Geoana a mai afirmat ca indepartarea lui Traian Basescu din fruntea tarii tine de interesul national pentru ca Romania nu-si mai permite inca cinci ani de scandal.

"In acest moment, indepartarea lui Basescu reprezinta un gest de interes national. Inca cinci ani de scandal inseamna un risc pe care Romanie nu-si permite sa il ia", a precizat candidatul PSD la alegerile prezidentiale.

#geoana, #infrastructura, #marea, #neagra , #stiri Mircea Geoana