Geoana: esecul listarii Petrom arata neincrederea in economia Romaniei

Sambata, 23 Iulie 2011, ora 00:03
1835 citiri
Geoana: esecul listarii Petrom arata neincrederea in economia Romaniei

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, spune, printr-un comunicat, ca esecul ofertei de vanzare a actiunilor Petrom este "un semnal negativ pentru economia Romaniei" si arata lipsa de viziune economica a Guvernului, potrivit Newsin.

"In conditiile vulnerabilitatilor din zona Euro si din Uniunea Europeana, rezultatul subscriptiilor arata lipsa de adecvare si de viziune economica a Guvernului. Mai mult, esecul dezvaluie perceptia pietelor externe asupra Romaniei, care, contrar entuziasmului guvernamental, se arata a fi foarte prudente in legatura cu tara noastra.

Faptul ca nu s-a reusit obtinerea unui nivel al subscriptiilor de peste 80% pentru una din cele mai profitabile companii din Romania, in conditiile in care pretul minim stabilit era sub cel al pietei, este un semnal negativ in legatura cu viitoarele evolutii ale economiei romanesti", opineaza Geoana.

Social-democratul spera ca guvernantii sa traga concluziile necesare din acest insucces si sa-si reevalueze intentiile legate atat de vanzarea actiunilor Petrom, cat si de vanzarea de pachete de actiuni la alte companii de stat.

"Daca ni se spune ca Romania nu este in situatia Greciei si ca nu este disperata sa-si vanda activele la orice pret si in orice conditii, atunci incurajez Guvernul sa-si pastreze participatiile in companiile din sectoare strategice si sa eficientizeze societatile de stat, asigurand un management performant si eliminand orice forma de clientela si control politic", considera presedintele Senatului. 

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#mircea geoana, #listare petrom, #actiuni petrom, #bursa , #stiri Mircea Geoana